Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Gasilci v Zalogu se veselimo nove pridobitve

V zadnjih dneh aprila smo se gasilke in gasilci iz PGD Zalog razveselili prihoda dolgo pričakovanega gasilskega vozila s cisterno - GVC 16/25. Za nas novo, uradno pa rabljeno gasilsko vozilo, za najmanjše gasilsko društvo v naši občini in za naše kraje pomeni velik korak naprej.

12. maja smo želeli vozilo predstaviti in uradno prevzeti, vendar, ko se zaloški gasilci začenjamo »zbirati na kup«, ponavadi zagrmi in nam vreme zagode. Slaba napoved je, žal, prinesla tudi odpoved dogodka. Pa nič zato, gasilke in gasilci že vneto načrtujemo in delamo naprej.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste nas podprli in skupaj z nami verjeli, da zmoremo. V preteklem letu smo vso energijo vložili v ta projekt. Uspešno smo izvedli Poletno noč v Polhovem Gradcu, organizirali medobčinsko gasilsko tekmovanje in se z iskreno željo po pomoči obrnili tudi na vas, krajane. Izkazalo se je, da ta pridobitev ni samo cilj našega gasilskega društva, pač pa skupni cilj. Hvala vsem krajanom in sovaščanom vasi Setnik, Praproč, Smolnika, Srednjega vrh, Rovta, Briš in tudi širše, ki ste se odzvali naši prošnji. Velikodušno ste nam ob vsaki priložnosti priskočili na pomoč in  donirali sredstva ter hlodovino za nakup gasilskega vozila. Iskrena hvala vsem podjetjem in podjetnikom, ki ste se odzvali našemu vabilu in nas velikodušno podprli. Hvala vsem, ki verjamete, da skupaj zmoremo. Ne nazadnje pa gre velika zahvala tudi našim gasilkam in gasilcem, saj je vsak dogodek prinesel ogromno dela, ki ga je bilo treba vložiti v priprave in organizacijo. Ob taki vnemi in zagnanosti, podpori in spodbudi bomo zmogli tudi naprej. Želimo si, da bi nam vozilo dolgo in dobro služilo.

Spremljate nas še naprej in naj vas že sedaj povabimo, da se nam pridružite. Držimo pesti za lepo vreme in če ne prej, se vidimo konec julija na Poletni noči v Polhovem Gradcu …

 

Z gasilskim pozdravom »Na pomoč!« 

Gasilke in gasilci iz Zaloga

 

Oglejte si tudi