Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v juliju in avgustu

Poletje je tukaj. Čas brezskrbnih počitnic, sladoleda, veselja, smeha, druženja, sonca in morja. Vabljeni v grad in prijetno senco grajskega parka, kjer bo tudi julija in avgusta pestro. Veseli bomo vašega obiska.

Vabljeni v grajsko knjižnico

Vabimo vas, da si na knjižnih policah naše knjižnice izberete knjigo za dopust. Vašega obiska bomo veseli  vsak četrtek od 17. do 19. ure in ob sobotah od 10. do 12. ure vse do konca junija.

POMEMBNO OBVESTILO: JULIJA in AVGUSTA bo knjižnica odprta le ob ČETRTKIH od 17.00 do 19.00. Septembra pa se zopet vidimo tudi ob sobotah.

 

Sprehod v preteklost

Pridružite se nam ob ogledu dvorske cerkve. Vrata bodo ponovno odprta v nedeljo, 2. julija in 6. avgusta, od 16. do 18. ure.  Vodenje je brezplačno. Vljudno vabljeni!

 

Hiša v parku in knjižnica pod krošnjami
Hiša v parku je na široko odprla svoja vrata, med vikendi pa se ji pridružuje še knjižnica pod krošnjami, ki je na voljo vsak petek od 16.00 do 20.00, med konci tedna pa od 10.00 do 20.00. Poleg knjižnice pod krošnjami smo za vas pripravili še spremljevalni program:

  • vsako 1. nedeljo v mesecu (2. julija, 5. avgusta) ob 15.00: javno vodstvo po muzejskih zbirkah Muzeja pošte in telekomunikacij,
  • otroška menjalnica: 20. avgusta,
  • otroške delavnice ob nedeljah ob 16.30:  9., 16., 23. in 30. julija ter 13. avgusta,
  • polhkov vikend: 26.─27. avgusta.

V primeru slabega vremena nas ni.

 

Pod grajsko lipo
V petek, 25. avgusta, ob 19. uri bo v parku dogodek Turističnega društva Briše Pod grajsko lipo. Več informacij dobite na info@td-brise.si ali po telefonu 031 588 645. Vljudno vabljeni!

 

Polhkov vikend
Zadnji avgustovski vikend vsi vabljeni v park. V soboto, 26. avgusta, od 20. ure naprej bo kino v parku, v nedeljo, 27. avgusta, od 15. ure dalje pa bomo adrenalinski. Polhkov vikend je namenjen zaključku počitnic in prihajajočemu šolskemu letu.

 

Najem prostora za piknike
Vroči poletni dnevi nas vabijo v hlad drevesnih senc in bližino potočkov. Če iščete primeren prostor za brezskrben piknik in še mnogo več, vas vabimo, da nas pokličete in se dogovorite za najem piknik prostora pri Pograjskem domu.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

 

Čaj z grofom Blagajem
Vabimo posameznike ali mlade pare, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj ali grofica Antonija ter v njunem imenu voditi program Grajske čajanke za goste. Prijava naj vsebuje kratek življenjepis. Zaželeno je znanje tujih jezikov. Vaše prijave sprejemamo na info@grad-polhovgradec.si ali info@dobrova-polhovgradec.si.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB-strani Polhograjska graščina

Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

 

 

Oglejte si tudi