Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Zlata priznanja učencev Glasbene šole Emil Adamič

Po desetih letih delovanja Glasbene šole Emil Adamič, ko izobraževanje zaključuje že tretja generacija učencev, priznanja na tekmovanjih kar dežujejo. Po omilitvi ukrepov zaradi epidemije, smo sprva hitro pričeli z javnimi nastopi, saj so jih učenci in starši že zelo pogrešali. Najbolj ambiciozni in talentirani učenci pa so pričeli tudi s pripravami na glasbena tekmovanja. In kakšna je bera do sedaj?
Na Tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG sta Klara Malavašič in Neža Tehovnik pod mentorstvom Klavdije Feguš v flavti osvojili srebrno in bronasto priznanje.
Še posebej se je izkazala Lucija Ana Dragaš, ki je prejela kar dve prvi nagradi in zlati priznanji na slovenskem tekmovanju “Mladi violinist” v Ljubljani in na mednarodnem tekmovanju International Music Competition v Gorici. Pod mentorstvom Tine Blaznik je navdušila komisiji in postala celo absolutna zmagovalka v svoji kategoriji. Vse pohvale Luciji Ani in učiteljici Tini!
Na Glasbeni olimpijadi v organizaciji Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in Glasbene mladine Slovenije je klarinetist Lenart Dolinar osvojil zlato priznanje. Glasbena olimpijada je pravi glasbeni mnogoboj, saj se tekmovalci pomerijo v znanju glasbene teorije in zgodovine, napisati morajo avtorsko skladbo, jo sami izvesti ter pokazati še svoje pevsko znanje. Večmesečne priprave so potekale v odličnem sodelovanju z OŠ Šmarje – Sap in učiteljico Nives Kemperle.

Učence v prihodnjih tednih čaka še zaključek šolskega leta in ustvarjanje načrtov za naprej. Glasbena šola Emil Adamič tudi letos omogoča vpis novih učencev (več na www.gs-emiladamic.si). Vabljeni otroci, mladi in tudi odrasli, ki vas je glasba zamikala. Saj veste, kako pravijo – glasba je najbolj univerzalen jezik na svetu.
Janez Dolinar, GŠEA

Oglejte si tudi