Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Združeni otroški orkester GŠ EA v gosteh

Po odlično izvedenem koncertu ob 10-letnici Glasbene šole Emil Adamič, na katerem je nastopil tudi Združeni otroški orkester Glasbene šole, so se nastopi kar nadaljevali. Orkester je že teden kasneje izkoristil zagon zadnjih mesecev in 16. maja gostoval na Igu na tradicionalnem Govekarjevem večeru. V izjemno lepi novi dvorani v Domu kulture na Igu so se predstavili s pisano paleto pesmi. Vse od klasičnih fanfar do jamajške ljudske v moderni priredbi. Manjkala ni niti Lady Gaga in znamenita skladba iz šestdesetiih I got you (I feel good). Gostiteljica večera Alenka Jeraj nas je popeljala skozi preteklost Iga v pogovoru z častno občanko Miro Gantar. Zanimive zgodbe upokojene profesorice nemščine in francoščine so vzbudile pozornost tudi mladim glasbenikom, ki so mimogrede prejeli še kakšen koristen napotek za življenje.

Že naslednji dan je orkester pot peljala na Gorenjsko, natančneje v Vodice, kjer je pri Osnovni šoli Vodice potekala dobrodelna prireditev Igre brez meja v sklopu projekta Tek podnebne solidarnosti. Najprej so godbene koračnice predstavili glasbeniki Godbe Vodice, med programom pa je svoj kamenček zelo lepi prireditvi dodal tudi Združeni otroški orkester Glasbene šole Emil Adamič. Nastop zunaj je bil za večino mladih glasbenikov povsem nova, a odlična izkušnja. Posebne razmere, kot je zgoče sonce in veter (ki se ne mara z notami), prinese malo vznemirljivosti. Po končani prireditvi so bili glasbeniki enotni – zelo lepo je nastopati in še lepše je videti zadovoljne obraze gledalcev.

Zadovoljni nasmehi so veli tudi z obrazov učencev orkestrašev. Pogostitve po obeh prireditvah sta zadovoljili prav vse. Ker večino učencev čakajo v kratkem obvezni izpiti in zaključek šolskega leta, je orkester z nastopi bolj kot ne končal, na notnih stojalih na vajah pa so že note za jesenske nastope.

 

Janez Dolinar, GŠEA

Oglejte si tudi