Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Večer narodno zabavnih viž z godbo

Posestvo Frjan, 4. junij - »Končno!« so rekli člani Godbe Dobrova - Polhov Gradec in »Končno!« so pritrjevali njihovi zvesti poslušalci na prvi petek v juniju. To je bil večer, ki je mnogim vlil upanja, da bo kmalu spet tako kot nekdaj. Mnogi smo na čudovito opremljen prostor na prostranem posestvu Frjan sredi neokrnjene narave prišli prvikrat in bili smo navdušeni nad prelepim ambientom in idejno zasnovo kraja namenjenega za tovrstne družabne dogodke.  
Godbeniki pa, kakor da jim ne bi manjkalo leto rednih skupnih vaj! Narodno zabavne viže so zvenele ubrano in poleg nekaj že dobro poznanega godbenega repertoarja smo lahko slišali skladbe, s katerimi so nas navdušili prvikrat. Ni manjkalo solističnih vložkov inštrumentalistov in pevke Mance, za popestritev programa pa so poskrbeli tudi povezovalec Gregor Čuden, Ansambel Šus, Ansambel Šansa kvintet ter kvartet Ansambla Bitenc.
Deset let delovanja Godbe Dobrova - Polhov Gradec bo tako obeleženo z več dogodki; po tem uvodnem junijskem koncertu bo v jeseni sledil veliki letni koncert – konec meseca bodo godbeniki v ta namen imeli tridnevne intenzivne vaje na Godbenem taboru, v teku pa so tudi že priprave na razstavo na temo godbeništva v Sloveniji in na Dobrovi, ki bo postavljena v dvorani Župnijskega doma na Dobrovi.

Poslušalcem bo večer narodnozabavne glasbe ostal v prijetnem spominu. S svojo prisotnostjo pa smo pokazali, da si podobnih dogodkov želimo tudi v prihodnje.  In vsem, ki vam je dogodek spolzel mimo in pa seveda našim stalnim poslušalcem z veseljem sporočamo, da se v  prihodnjem letu zopet vidimo na posestvu Frjan 3. junija, kjer vas bodo godbeniki zabavali z zimzelenimi skladbami, medse pa bodo povabili tudi prav posebnega gosta. 


Magdalena Tehovnik

Oglejte si tudi