Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Sezona 2018/19

KUD Dolomiti Dobrova Vas v sezoni 2018/19 vabi k vpisu v abonma. Od oktobra 2018 do marca 2019 bo v kulturnem domu na Dobrovi pet predstav slovenskih amaterskih gledališč ter predstava s profesionalnima igralcema.

 

20. oktobra 2018 ob 19.30 v kulturnem domu na Dobrovi

Patrick Hamilton: VRV – kriminalka

Gledališko društvo Radeče, režiser Klemen Nikolič

Dva superiorno čuteča sostanovalca in prijatelja ubijeta tretjega – “manjvrednega”. In na ta pomladni večer na večerjo – poslovilno zabavo povabita starše ubitega, njegovo zaročenko, prijatelja in njihovega bivšega učitelja iz osnovno šole, ki pa na svet gleda mogoče malo nekonvencionalno. Vsi se sprašujejo, kje je Mirko. Vrv je grozljiva, na trenutke komična in napeta drama o umetnosti umora. In kot pravi protagonist igre: “Tudi umor je lahko umetnost.”

 

17. novembra 2018 ob 19.30 v kulturnem domu na Dobrovi

Vinko Mederndorfer: NA KMETIH – komedija

Gledališče ZARJA Trnovlje – Celje, režiser Vojko Belšak

Dogajanje se odvija na gorskem kmečkem turizmu, ki pa ni tako zelo kmečki kot trdita lastnici. To sta podjetna hči Marička in njena mama Jožica, strastna mesarka. V tem na videz idiličnem okolju se za tajni sestanek in prodajo ukradenega orožja domenita dve skupini kriminalcev. Misel o tem, da so v teh rovtah na varnem pred nepovabljenimi očmi, jim prekrižata nič hudega sluteča policijski minister Mirko in njegov pomočnik Slavko.

 

15. decembra 2018 ob 19.30 v kulturnem domu na Dobrovi

Jera Ivanc: PREVARE – komedija

Teater Janez Jalen Notranje Gorice, režiser Gorazd Žilavec

Po motivih ene zgodnejših renesančnih komedij Gl'ingannati (Prevarani) je nastala majhna, a glasbeno in kostumsko razkošna komedija, v kateri je ves čas v ospredju, »kako« uprizoriti. Devet radoživih komedijantov se pred občinstvom po zgledu "commedie dell'arte" virtuozno preoblači in hipoma značajsko preoblikuje kar v devetnajst komedijskih vlog. Zaplet zgodbe je precej preprost: izgubljeni dvojček Gianluigi Buffon Trapattoni se znajde v Modeni ravno v trenutku, ko njegova dvojčica Monica Bellucci Trapattoni, preoblečena v fanta in s tem na las podobna svojemu bratu, pobegne iz samostana, kamor jo je poslal oče, ki jo želi omožiti z bogatim vdovcem Carlom Ancelottijem. Iz tega sledi kup komičnih zapletov ...

 

19. januarja 2019 ob 19.30 v kulturnem domu na Dobrovi

Slavko Pregl: NORCI – komedija

Koroški deželni teater, režiserka Maja Gal Štromar

Norci je ritmična mozaična predstava v predstavi, predvolilna komedija, politična satira ali buffoniada. Hudomušni poskus ugledališčenja današnjega razpršenega in kaotičnega časa, ko nas polarizacija vedno bolj hromi, ko nihče ne ve več, kdo pije, kdo plača; ko levica postaja desnica in obratno, in ko je v zadnji fazi čisto vseeno, kdo si ležerno podaja oblast: kralj, norec ali minister. 

 

16. februarja 2019 ob 19.30 v kulturnem domu na Dobrovi

Tone Partljič: ŠČUKE PA NI – komedija

KD Vrblje – AG Vrba Vrbje, režiser Jernej Kobal

Kaj je bolj slovensko od goveje juhe in frajtonarice? Zagotovo sta to nevoščljivost in prerekanje. Predstava Ščuke pa ni se ukvarja ravno s temi, za Slovence tako značilnimi značajskimi potezami. Na ogled nam jih postavlja v vsem blišču in bedi, predvsem pa z vso privoščljivostjo in metanjem polen pod noge, kar je že tako domače, da je že del vsakdana. Podružnica Radia Center dobi nagrado, najprej kolektivno, nato še za posameznika, in sicer za najbolj homogen kolektiv. V “homogenem” kolektivu se tako začne brezobziren boj za nagrado: podkupovanje, ogovarjanje, izsiljevanje … skratka, vsak od zaposlenih hoče dobiti nagrado.

 

16. marca 2019 ob 19.30 v kulturnem domu na Dobrovi

Lutz Hübner: BOKSARSKO SRCE – komedija

Domen in Iztok Valič, režiser Samo M. Strelec

Odlična komedija, ki zna nasmejati in ganiti obenem. Opisuje, kako lahko nekdanji boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi vse agresivnosti, ki jo nosi v sebi. Dva boksarja, dve generaciji in ena odlična predstava, ki vas ne bo le nasmejala, ampak tudi ganila do solz.

Vpis v abonma bo potekal v soboto, 13. oktobra, med 10. in 11. uro v kulturnem domu na Dobrovi (lanskoletni abonenti si lahko zagotovite svoje stare sedeže med 9. in 10. uro), ter od 17. ure dalje na dan prve predstave (20. oktober). Cena je 35 evrov, kartica je prenosljiva. Vstopnice lahko rezervirate tudi po elektronski pošti gsdobrova@gmail.com

 

Vljudno vabljeni!

Za več informacij pišite na gsdobrova@gmail.com ali pokličite 031 344 707 (Miha), 031 341 270 (David).

Oglejte si tudi