Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

GRŠKI SKARABEJ IZ VRHNIKE

Na območju Kočevarjevega vrta na Vrhniki so v letih 2005 in 2006 potekala arheološka izkopavanja, ki so pripomogla k boljšemu razumevanju rimske poselitve Brega v 1. stol. n. št. Med temi izkopavanji so arheologi med drugim naleteli tudi na dve posebni najdbi, eno od teh je bil grški skaraboid.

Tovrstna najdba je bila pravo presenečenje za najditelje, saj tovrstnih najdb do tedaj v slovenskem prostoru ni bilo in gre tako za še eno izjemno najdbo, ki jo je skrival vrhniški okoliš. Skarabej, hrošč govnač, ki v egipčanski mitologiji vali sonce preko neba, je bil najpomembnejša oblika amuleta v starem Egiptu.

Kako velik je amulet skarabeja in katera je bila druga zanimiva najdba, pa si lahko ogledate na naši razstavi vse do septembra. Poleg tega si boste lahko ogledali sliko Govnača, slovenskega slikarja Vladimirja Lebna.

 

Za mlajše obiskovalce smo pripravili POSEBNO PONUDBO! Lepo vabljene družine z otroki ali pa stari starši s svojimi vnuki, saj otrokom do 12. leta starosti omogočamo brezplačen vstop! Poletna akcija velja do konca avgusta.

 

V pomoč pri raziskovanju skrivnostnega sveta reke Ljubljanice vam je lahko Družinski vodič poln zabavnih in zanimivih nalog, ki ga lahko kupite v naši trgovinici.

 

Odpiralni čas: Torek - nedelja 10:00 - 18:00

Info: www.mojaljubljanica.si ali info@mojaljubljanica.si

 

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi