Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Godbeni tabor v Novi Štifti

Spet je bilo v Novi Štifti konec junija veselo! Tokrat že sedmo leto po vrsti. V soboto po zaključku šole smo se zgodaj zbrali na Dobrovi vsi godbeniki in tisti, ki vemo, da prazen žakelj ne stoji pokonci. Učitelji glasbene šole Emil Adamič so nas pričakali kar na cilju. In vaje po posameznih oddelkih glasbil so se lahko pričele – trobila, flavte, klarineti ter saksofoni in tolkala; vsaka skupina na svojem koncu. Precej bolj prijetno in tudi učinkovito je vaditi v skupini in s prijaznimi, a doslednimi učitelji kot pa vsak posameznik doma. Pa ne gre samo za vajo. Po harmoničnih zvokih sledi obilo druženja, iger, zabave, dobre hrane in smeha ter učenja plesa in petja. No, pa še malo dobrega spanca.

V godbi je lepo in veseli smo vsakega novega člana, ki ima že toliko znanja določenega inštrumenta, da se lahko priključi. V nedeljo smo za tri nove članice pripravili zabaven sprejem in dekleta so zdaj uradno članice Godbe Dobrova-Polhov Gradec. Ker nam je pomembno, da se vsi pri godbi dobro počutijo, smo za vse pripravili anketo in tabor v Novi Štifti bo zagotovo ostal tudi v prihodnje, saj je všeč prav vsem članom.

Tudi letos nas je prijazno sprejel , nam delal družbo ter tudi reklamo p. Tadej Inglič. V nedeljo je zaradi sodelovanja Godbe Dobrova-Polhov Gradec in njenega koncerta po njej ob obeležitvi slovenskega praznika ob dnevu državnosti tako napolnil cerkev v Novi Štifti do zadnjega kotička. Pozdravil nas je še tamkajšnji župan mag. Blaž Milavec in vsem prisotnim zaželel veliko mero narodove zavesti.

Tretjega dne smo za družine godbenikov pripravili prisrčen koncert z novimi skladbami, ki so se jih v tem času naučili, s korakanjem v novi postavitvi in pa seveda z okusno pogostitvijo. Poletje se je takrat začelo tudi za naše godbenike.  

Dobro povezani in z ravno pravšnjo mero navijaške zavzetosti se je godba 1. julija odpravila na tekmo Slovenija : Črna Gora za kvalifikacije za svetovno prvenstvo v košarki 2019. Kljub porazu domače ekipe so bili naši godbeniki na svojih bobnih najglasnejši in najbolj prisrčni navijači, kar je za našo godbo  in za naš kraj najlepša zmaga.

 

Magdalena Tehovnik

 

 

Oglejte si tudi