Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

JUTRI
5°C
-3°C
NED.
7°C
-7°C
Deli
7330

Godbena pomlad

Pomladi narava naredi največ; vse buhti, prekipeva od zelenja, se razvija in raste. Prav tako pa je tudi z našo godbo. Nastopi v mesecu juniju se kar vrstijo.  2. junija so nastopili na dogodku ob odprtju prenovljene Mercatorjeve trgovine, takoj zatem pa so se odpravili v Kamnik. Mestna godba Kamnik je ob praznovanju 170 let godbeništva v Kamniku in 120. obletnice ustanovitve Mestnega godbenega društva pripravila prireditev z naslovom 170 godbenih pomladi. Po povorki so sledili promenadni koncerti in skupna izvedba koračnic sodelujočih godb. Vabila na takšne dogodke pričajo o dobri prepoznavnosti Godbe Dobrova-Polhov Gradec širom Slovenije. Na koncertu so se predstavili s pestrim repertoarjem. Naša mlada godba je edinstvena, vendar če si smem privoščiti malo primerjave – v korakanju prekaša tudi godbe z dolgoletno tradicijo.

V nedeljo naslednjega dne so godbeniki sodelovali na paradi ob pridobitvi novega gasilskega vozila na Brišah. V petek, 15. junija so pripomogli k dobrodošli popestritvi programa valete na Dobrovi. Tam so premierno odigrali sodobno uspešnico Shape of you, ko smo lahko tudi prvikrat videli in slišali marimbo. Godba jo je uspela kupiti v letošnji sezoni.

V nedeljo, 17. junija, je sledil nastop na Dnevu pod Lovrencem – tokrat kar na vozu z Briš na grad. In že so tu še zadnje priprave na Godbeni tabor na Novi Štifti ob koncu meseca, ki se ga vsi skupaj še posebej veselimo, saj je, poleg trdega dela in priprav na naslednjo sezono, zraven obilo druženja, zabave, tudi počitka, predvsem pa lep zaključek letošnje zelo uspešne sezone.

Magdalena Tehovnik

Op. lekt.: prispevek po dogovoru z avtorico ni lektoriran.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!