Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

23. božični koncert MePZ Dobrova

27. december 2018, župnijska cerkev na Dobrovi - Ob času, ko naj bi se vse malo umirilo, člani MePZ Dobrova že vrsto let z veseljem in zanesenostjo pripravljamo božični koncert, s katerim svojim družinam, prijateljem, sokrajanom in znancem zaželimo vsega dobrega, ki nam ga lahko natrosi božični čas.
Ta koncert se je zgodil v letu, ko smo z zborom spomladi obeležili 40 let rednega delovanja. Pod vodstvom Boruta Dolinarja zbor deluje 27 let in v veliki večini se imamo prav njegovemu trudu zahvaliti, da ohranjamo to tradicijo. Čudovite božične pesmi je tudi tokrat v celoto povezala Mojca Kucler Dolinar. Letošnji že 23. božični koncert smo obogatili s spremljavo starih dobro poznanih božičnih pesmi s tolkalisti Godbe Dobrova-Polhov Gradec. V goste pa smo povabili Be Geesus a capella gospel zbor, ki je poskrbel tudi za malo modernejše ritme, in glasbeno družino Paulič iz Obirskega, ki so nam božične skladbe predstavili z oprekljem, citrami, kontrabasom, kitaro in s harfama. Letošnji božični koncert si bomo zagotovo zapomnili po veliki pestrosti programa.

Naklonjenost lepi pesmi je v mirno noč povezovala poslušalce in nastopajoče ob prijetnem druženju po koncertu, ko je bilo lahko še dolgo slišati lepo slovensko pesem.

Magdalena Tehovnik, foto Janez Dolinar

 

Oglejte si tudi