Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Rušenje hiše v Dvoru

Medtem ko od Belice do Hrastenic poteka rekonstrukcija državne ceste, ki jo bolj ali manj potrpežljivo spremljamo in z veseljem opazujemo napredek, pa je nekaj kilometrov naprej, natančneje v Dvoru pri Polhovem Gradcu, Direkcija RS za infrastrukturo pristopila k drugemu projektu. Nedavno je DRSI dala zeleno luč za dolgo pričakovano rušenje zapuščene hiše v Dvoru pri Polhovem Gradcu, ki jo je že pred leti odkupila. Hiša je namreč ovirala preglednost v že tako ozkem ovinku ter ni dovoljevala prometne ureditve, ki bi bila varna za vse – pešce, kolesarje in voznike.  

Sedaj, ko je hiša porušena ter ves odpadni material odstranjen, je odsek postal veliko bolj pregleden. Rušenje hiše je prvi korak k varnejši prometni ureditvi središča Dvora in izgradnji pločnika, ki ga načrtuje občina.

Tukaj bi lahko namenili še nekaj besed Strategiji mobilnosti in varnosti v občini Dobrova - Polhov Gradec ali pa projektu Varnost na kvadrat, ki si oba prizadevata za varno udejstvovanje v prometu. A v teoriji so nam pravila varne vožnje poznana vsem. Vozniki sami najbolje vemo, kateri cestni odseki so nevarni in kako bi morali svojo vožnjo na njih prilagoditi. Za varnost v prometu lahko največ storimo prav sami z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov in s spremljanjem dogajanja na in ob cesti. Zato ne čakajmo, da so vse nevarne točke v občini odstranjene, temveč postanimo odgovorni vozniki in tako doprinesimo svoj delež k varni družbi.
LR

Oglejte si tudi