Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Plin ja, razširitev ceste in pločnik ne?

Energetika Ljubljana bo na območju Hruševega (Šujica–Selo–Brničar) gradila plinovod. Občina pa predvideno razširitev ceste in gradnjo pločnika pušča še odprto.

Za izgradnjo plinovoda na območju Hruševega, med Šujico, Selom in Brničarjem, je Energetika Ljubljana že pridobila gradbeno dovoljenje in izbrala izvajalca del. Z deli na območju od naslova Hruševo 128 do Hruševo 112 naj bi začeli oktobra in zaključili konec novembra letos. Zgradili bodo 740 metrov plinovoda na povprečni globini 1,2 metra, nanj pa naj bi se priklopilo od 45 do 50 objektov. Predvideva se, da se bo zemeljski plin na tem območju uporabljal za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople sanitarne vode, kuho in tehnologijo.

Občina Dobrova - Polhov Gradec želi vzporedno s temi deli na omenjenem območju razširiti cesto, in sicer na pet metrov vozišča s pločnikom (1,2 m) in bankino (pol metra). Povedali so, da je trenutno še kar nekaj lastnikov zemljišč, ki se s tem ne strinjajo, zato opozarjajo, da bodo, če dogovor ne bo mogoč, ta del projekta ustavili, kar pomeni, da ne bo širše ceste in pločnika, temveč bo vse ostalo, kot je.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi