Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
12°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

SKLEP o zagotavljanju nujnega varstva za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način

Zaradi zajezitve širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2 in zaradi slabega epidemiološkega stanja v državi, so od ponedeljka, 9. novembra 2020, zaprti vrtci predvidoma za en teden.

 

Prepoved zbiranja ljudi ne velja za vrtce v zmanjšanem obsegu, ki zagotavljajo nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo za­gotoviti na drug način, če tako odloči župan občine, na območju katere vrtec izvaja dejavnost.

Vrtec Dobje  v Občini Dobje bo v zgoraj navedenem času odprt za izjeme in sicer za starše, katerim delodajalec ne more omogočiti delo na daljavo in, ki nimajo druge možnosti glede varstva otrok, zato nujno potrebujejo varstvo otrok.

 

Delovanje vrtca bo organizirano v  minimalnem obsegu v skladu z vsemi  priporočenimi smernicami ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

 

Oba starša morata vrtcu predložiti potrdilo delodajalca, da ne more omogočiti dela na daljavo ter podpisano izjavo staršev, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Oglejte si tudi