Prvonovembrski prazniki so tukaj in nakazujejo prehod v hladnejše obdobje leta. Kratek dan in nizke temperature so več kot dober razlog za obisk tečajev in seminarjev, ki jih pripravljamo v našem Centru.
Na področju kmetijstva bodo potekali tečaj Varno delo s traktorjem in traktorskimi priključki, Tečaj iz kmetijstva (za status kmeta) ter Ekološki kmetovalec (zasnovano po Katalogu znanj NPK). Zanimive so tudi zeliščarske delavnice, ki jih izvajamo skupaj z Jožico Bajc Pivec.
Pestro pa bo tudi na slaščičarskem-pekarskem področju, saj smo v prazničnem obdobju leta. Veganske slaščice, Izdelovanje tort za različne priložnosti, Otroške torte … Peka kruha in potic ter Peka kruha brez kvasa. Kulinarično pa pripravljamo tečaj jedi na žlico 'Vse v eno' ter Krompirjeve jedi malo drugače.
Pred nami je mesec, kjer se bo javnosti predstavila srednja šola. Dan poklicev (10.11.2016) ter Dan gimnazije (17.11.2016) sta dneva v letu, kjer svoje delo v razredu pa tudi izven predstavijo srednješolci. Pridite in oglejte si primere dobrih pedagoških praks ter življenja in dela na šoli. Vabilo najdete v priponki.
Vabljeni v Center znanja! Hvala, ker delite naša sporočila s svojimi prijatelji!
Peter Ribič,
Središče za vseživljenjsko učenje
Napovednik dogodkov: NOVEMBER 2016
7. 11. – 9. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
198,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 3.11.
VARNO DELO S TRAKTORJEM IN TRAKTORSKIMI PRIKLJUČKI
Tečaj za pridobitev F kategorije.
9. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
65,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 3.11.
Vabljeni na tečaj priprave veganskih slaščic, ki ga bo vodila gospa Katarina Leskovšek.
10. 11.
Od 16.00 do 17.30 ure
Brezplačno.
Prijave najkasneje do 7.11.
5 BREZPLAČNIH IDEJ ZA POVEČANJE DOBIČKA V CVETLIČARNI
Brezplačno predavanje g. Julija Brinca (Podjetje Smithers Oasis-Adria) ob Dnevu poklicev.
14. 11. - 17. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
179,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 10. 11.
Tečaj, s katerim zadostite enemu izmed pogojev za pridobitev statusa kmeta. Vabljeni!
14. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
29,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 10.11.
POMOČ PRI SLADKORNI BOLEZNI Z ZELIŠČI
Ob svetovnem dnevu diabetesa vas vabimo na zeliščarsko delavnico, ki jo bo vodila gospa Jožica Bajc Pivec.
15. 11.
Od 15.30 do 20.00 ure
75,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 11.11.
Priprava makaronov velja za eno izmed posebnih veščin v slaščičarstvu. Pridite in spoznajte to mojstrovino skupaj z Naserjem Gashijem (La Ganache).
15. 11.
Ob 17.00 uri
Brezplačno.
Prijave najkasneje do 14.11.
Z LONČNICAMI DO DOBREGA POČUTJA
Brezplačno predavanje Kluba Gaia, ki ga bo vodila ga. Loreta Vlahović
15. 11.
Od 17.00 do 20.00 ure
50,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 11.11.
DELAVNICA IZDELOVANJA PARFUMOV
Vabljeni na delavnico, ki jo bo izvajala gospa Mihaela Pichler Radanov (avtorica knjige Babičina kozmetika).
22. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
47,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
Kako pripraviti slasten burek? Vse boste izvedeli, če se priključite tečaju, ki ga bo vodil Maryan Antich.
22. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
47,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
Rezine in pite so stalnica slovenske kuhinje. Vabljeni na tečaj, kjer boste spoznali peko jabolčne, višnjeve in češnjeve pite.
23. 11. – 24. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
72,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
IZDELOVANJE IN KRAŠENJE TORT 1
Zaradi velikega zanimanja, ponavljamo osnovni tečaj priprave tort jesenskih okusov. Tečaj bo vodil Zmago Rovšnik.
24. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
45,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
Adventni čas je pred vrati. Izdelajte si svojo dekoracijo ali venček ob pomoči dr. Sabine Šegula.
24. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
47,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
Kulinarični tečaj s poudarkom na krompirjevih jedeh. Vodil ga bo mojster Robert Merzel.
28. 11. – 19. 12.
Od 16.00 do 20.00 ure
139,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
Vabljeni na 5-dnevno usposabljanje s področja ekološkega kmetovanja zasnovanega na osnovi Kataloga NPK Ekološki kmetovalec/Ekološka kmetovalka.
28. 11. – 30. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
120,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
PEKA KRUHA IN POTIC IZ KRUŠNE PEČI
Naučili se boste peči različne vrste kruha in potic, tudi v krušni peči. Vabljeni.
29. 11.
Od 17.00 do 20.00 ure
50,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
DELAVNICA IZDELOVANJA MIL PO HLADNEM POSTOPKU
Delavnico vodi gospa Mihaela Pichler Radanov (avtorica knjige Babičina kozmetika).
30. 11.
Od 16.00 do 20.00 ure
69,00 EUR z DDV
Prijave najkasneje do 18.11.
Tičino masa je v današnjem času postala nuja in hotenje pri dekoriranju in izdelavi otroških tort, saj z njo lahko oblikujemo skoraj vse. Potrebno je le malo spretnosti in domišljije.



