Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Prevzem prikazovalnika hitrosti

11.marca je županja Vlasta Toplak - Tetičkovič v izpitnem centru Ljubljana prevzela v brezplačno uporabo prikazovalnik hitrosti.


Na podlagi Celostne prometne strategije Občine Destrnik iz leta 2020, v kateri je bilo zajeto načrtovanje izboljšanja varnosti otrok, pešcev, kolesarjev in vseh ljudi ter njihovo vključevanje v prometu, Občina Destrnik nadaljuje zastavljeno.
Konec leta 2023 se je Občina Destrnik prijavila na javni poziv vsem občinam Javne agencije RS za varnost prometa v okviru projekta »Vi vozite«. Javna agencija je v omenjenem javnem pozivu namenila 15 prikazovalnikov hitrosti v brezplačno uporabo izbranim občinam za namen pridobivanja statističnih podatkov o hitrostih na posameznih cestnih odsekih.


S prijavo je bila Občina Destrnik v okviru omenjenega projekta Javne agencije RS za varnosti uspešna. Prikazovalnik hitrosti smo dobili v brezplačno uporabo in bo prvotno nameščen ob javni cesti LC 060161 LEVANJCI – DOLIČ, ki povezuje vasi Levanjci in Dolič (tudi Zg. Velovlek) z regionalno cesto R1 229/1286 Rogoznica-Senarska v skladu z razpisom, kasneje pa s soglasjem AVP RS premeščen na drugo LC ali JP.


Prikazovalniki hitrosti so se že v preteklosti izkazali kot učinkovito sredstvo za takojšne zmanjšanje povprečnih hitrosti. Prehitra vožnja je še kljub pogostim preventivnim akcijam vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V odgovornosti za zagotavljanje večje varnosti, je danes dobljeni prikazovalnik hitrosti in uspešna prijava Občine Destrnik na omenjenem razpisu - znova narejen korak k še večji varnosti vseh naših občank in občanov ter ostalih udeležencev v cestnem prometu.


Agencija je sklenila sporazum z Občino za obdobje do 31. 08. 2024.

Oglejte si tudi