Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Predaja treh defibrilatorjev in prikaz Temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja AED

V občini Destrnik smo zraven že dveh defibrilatorjev, ki sta nameščena na Gasilskem domu Destrnik in Desenci postopoma začeli izboljševati in zagotavljati večjo varnost naših občank in občanov.


Tudi v Sloveniji je nenadni zastoj srca velikokrat vzrok smrti. Ob dejstvu, da se v primeru potrebe ne ustrašimo in da v danem trenutku znamo pomagati, je prav to, da so defibrilatorji nameščeni na javno dostopnih točkah v našem okolju ter da Občina širi njihovo mrežo - izrednega pomena.


Županja Vlasta Toplak-Tetičkovič je skupaj z g. Samotom Oblakom iz Društva AED in poveljnikom CZ Destrnik Antonom Žampa 22. februarja predsednikom VO predala tri nove defibrilatorje. Nameščeni bodo v vasi Gomila, Zg. Velovlek in Jiršovci. So pomembna pridobitev za vse občanke in občane. Nameščeni bodo na vsakomur dostopnih mestih. Od vsega pa je najpomembneje to, da jih znamo uporabljati. Namenjeni so laikom, torej vsem nam, ki nismo del zdravstvenega osebja. Zbrani v dvorani smo zelo pozorno prisluhnili prikazu Temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja AED.


V skrbi za vse Vas občanke in občani, se bo Občina Destrnik tudi v prihodnje trudila z naložbami za izboljšanje zdravstvene varnosti, ob tem pa upamo, da nameščenih in danes predanih defibrilatorjev nikoli ne bomo potrebovali.


Za montažo AED aparatov bo poskrbel Mario Polanec.

Oglejte si tudi