Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
9°C
JUTRI
19°C
2°C

Partija šaha z velemojstrom

V okviru projekta "Šah v slovenske šole" sta na osnovni šoli Destrnik-Trnovska vas, evropski poslanec Milan Zver in šahovski velemojster Georg Mohor, zaigrala simultanko z učenci.

Spodbujanje uvajanja šahovske igre med mladimi je temeljni cilj projekta »Šah v slovenske šole« katerega pobudnik je evropski poslanec in domačin dr. Milan Zver.


V okviru omenjenega projekta je skupaj z velemojstrom Georgom Mohrom 22. marca 2013 obiskal osnovno šolo Destrnik-Trnovska vas, ki ji je podaril petnajst šahovskih garnitur med tem ko je gospod Moher z petnajstimi učenci zaigral partijo šaha oz. tako imenovano simultanko.


Igrati šah z velemojstrom je gotovo dogodek, ki ga mladi šahist ne pozabi. Visoka motiviranost in resni obrazi so napovedovali analitičen in strateški pristop mladih glav, ki smo ga lahko z zanimanjem spremljali in komentirali tudi drugi. Šah so igrali učenci od petega do devetega razreda, najmlajši šahist pa je prišel zaigrat svojo partijo kar iz vrtca in je bil med učenci deležen največje pozornosti.


Projekt, ki ga podpira tudi nekdanji svetovni prvak in velemojster Garry Kasparov, je odlična priložnost promocije šahovske igre, ki krepi koncentracijo, potrpežljivost in sposobnost analitične presoje.

 

Evropski poslanec je v svojem nagovoru med drugim poudaril, da Destrnik ima svojo šahovsko tradicijo. Del te tradicije je gotovo tudi gospod Zver, saj eden tistih, ki je v mladosti, zaradi slabih pogojev športnega udejstvovanja, namesto številnih športov pač igral šah.

 

Glede na uspešnost in številnost mladih šahistov na šoli lahko sklepamo, da se, kljub zavidljivi športni infrastrukturi v občini, za šahovsko prihodnost ni bati. 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi