Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Žan tretji v 1.A državni ligi

Danes je v Ljubljani potekal tretji krog članskih državnih lig v streljanju z zračnim orožjem. V 1.A ligi puška je nastopila tudi naša ekipa v postavi Bianka Vogrinčič, Žan Kelenc in novinka, komaj 15-letna Nika Nagy. Nika je zamenjala svojega brata Jana, ki ga je viroza vrgla v posteljo in ni mogel nastopiti.
V kvalifikacijah je kazalo, da bomo imeli kar dva finalista, saj sta Bianka in Žan odlično začela, vendar se je Bianki proti koncu tekme vedno bolj poznalo, da je ponoči bila v službi. En zelo ponesrečen strel sredi tretje serije je bil dovolj, da je nastop v finalu ostal samo želja. Na koncu 19. mesto. Žan je nasprotno vztrajal na drugem mestu vse do zadnjega strela, ki je prav tako bil precej pokvarjen, vendar je skupni rezultat bil dovolj za peto mesto kvalifikacij in finale.
V finalu je ves čas bil čisto pri vrhu, na koncu je zasedel tretje mesto. Premagati se je pustil le olimpijki Živi Dvoršak iz ljubljanske Olimpije in Ormožanu Janu Šumaku. Čestitke vsem.
Nika, naša najmlajša, je začela zelo solidno, vendar zbranosti ni zmogla obdržati do konca tekme. Posledično smo ekipno zasedli zadnje, 12. mesto. Nič ne de, saj je ekipno cilj obstati v 1.A ligi, to pa predvsem zaradi final, le-ta so namreč dodaten preizkus zbranosti za najboljše, ki se potegujejo za nastope v državni reprezentanci, mednje pa prav gotovo sodita Bianka in Žan. Po dveh sedmih mestih na prvih dveh turnirjih državnih lig, se nam za obstanek ni treba bati.


Bilten z rezultati na spodnji povezavi.

Oglejte si tudi