Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
13°C
5°C
Oceni objavo

Zaključena Pomurska Pandolo liga 2018

V organizaciji Mladinsko športnega društva Prekmurski pandolaši se je z letošnjim 4. turnirjem ob Bukovniškem jezeru zaključila Pomurska A liga 2018. Turnirji so bili odigrani organizirani v Murski Soboti, Fokovcih, turnir za Štorkljino gnezdo na Gornji Bistrici, ki je veljal tudi za točke državnega prvenstva ter turnir ob Bukovniškem jezeru v Dobrovniku.
Med sodelujočimi je bilo tudi 5 primorskih in ena štajerska ekipa. Z osvojenima  prvima mestoma v Murski Soboti in Fokovcih ter 3. mestom na Štorkljinem gnezdu na Gornji Bistrici in 2. mestom v Dobrovniku, pa so si naziv najboljšega, že tretje leto zapored, zaslužili murskosoboški Puranji Čunder.

V letošnji ligi je bilo evidentiranih 38 pandolašev, od tega kar 6 pandolašic. Najkoristnejši napadalec lige je postal Aleš Klajžar (ekipa Puranji Čunder), ki je dosegel 1146 mace. Najkoristnejši izbijalec lige, z devetimi uspešnimi izbijanji, pa je postal Jan Bošnjak (ekipa Prejkmurci). Najkoristnejša obrambna pandolaša lige pa sta kar dva; Roberto Rupena (ekipa Tramontana) in Andrej Kelenc (Prekmurski pandolaši), oba s štirimi uspešnimi obrambami.
Končna lestvica in statistike: TUKAJ.

Prekmurske pandolaše pa 20. oktobra v Strunjanu čaka še zadnji turnir za točke državnega prvenstva, kjer bi z osvojenim vsaj 6. mestom, zaključili do sedaj najuspešnejšo točkovno sezono. Čestitke in hvala vsem, ki ste sodelovali v letošnji ligi. Pandolo pandolo!

Oglejte si tudi