Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
1°C
SOB.
14°C
4°C
Oceni objavo

Ponovljeno 4. mesto na okrnjenem državnem prvenstvu

Na spomladanskem 11. Zboru članic in članov društva smo se pripravljali na ponovitev jubilejnega leta 2020, ki bi naj postalo leto presežkov, pa ni. Šestnajst let je minilo od sodelovanja Prekmurcev na prvem uradnem pandolo turnirju v Piranu, minilo je tudi 11 let od ustanovitve mladinsko športnega društva Prekmurskih pandolašev in zaradi lanskoletne odpovedi, bi končno letos organizirali 10. edicijo Pomurske A-lige pandolo. Verjetno pa si v začetku leta spet nihče ni predstavljal koliko litrov razkužila in mask bomo porabili do danes ter kakšna odrekanja nas čakajo tudi v letošnjem letu.

Žal so se ob pojavu Covida-19, sanje o praznovanju za naše društvo pomembnih mejnikov z ognjemeti in tortami kar hitro razblinile in prestavile že drugo leto zapored.

Po začetnem prestavljanju začrtanih terminov, smo po posvetu s člani društva dokončno odpovedali pomursko ligo. V sodelovanju z Zvezo društev igre pandolo Slovenije, pa vseeno dodali naš turnir za Štorkljino gnezdo na seznam letošnjih turnirjev, ki bi veljali za letošnje okrnjeno državno prvenstvo (okrnjeno tako po številu turnirjev, kot tudi številu vabljenih ekip).

Organizirani so bili štirje turnirji za državno prvenstvo, mi smo se udeležili treh. Turnir za Štorkljino gnezdo (3. letošnji pandolo turnir za točke državnega prvenstva) je bil ob upoštevanju preventivnih in zaščitnih ukrepov, ter usmeritev NIJZ, odigran ob Bukovniškem jezeru. Tekmovalo je 6 ekip, med njimi tri prekmurske; reprezentanca društva, Društvo alternativne mladine Bistrica in ekipa Puranji Čunder iz Murske Sobote, ki je zadnja leta serijski zmagovalec lige. Prekmurski Pandolaši so, ob izostanku rednih treningov, odpovedi lige in ne-tekmovanju na najvišjem državnem nivoju ter posledični neuigranosti članov, predvsem pa turnirjev brez pravega tekmovalnega naboja, zasedli končno 4. mesto državnega prvenstva. Počasi se na nas lepi vzdevek - kralji četrtih mest.

Približuje se še en konec na glavo obrnjenega leta. V našem društvu smo se letos naučili marsikaj novega, predvsem pa marsičemu odrekli. Upamo, da nam veseli december pričara čim več lepih trenutkov ter iskrice v očeh. V zadnje dni leta se podajamo optimistično ter ga zaključujemo z mislijo, ki vedno znova pride na površje ob vseh materialnih dobrinah za katerimi se ženemo tako ali drugače- da je človeška toplina tista, ki nas osrečuje. S pričakovanjem čakamo trenutke, ko se bomo zopet lahko brezskrbno objeli in udarili en »dober pandolo«.

Lepe praznične dni in srečno v novem letu Vam želimo!

Oglejte si tudi