Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Štorkljino gnezdo odnesla Tramontana

Na spomladanskem 10. Zboru članic in članov društva smo se pripravljali na jubilejno leto 2020, ki bi naj postalo leto presežkov. Petnajst let je minilo od sodelovanja Prekmurcev na prvem uradnem pandolo turnirju v Piranu, minilo je 10 let le od ustanovitve mladinsko športnega društva Prekmurskih pandolašev in letos bi bila organizirana 10. edicija Pomurske A-lige pandolo.
Žal pa so se ob pojavu Covida-19, sanje o praznovanju za naše društvo pomembnih mejnikov z ognjemeti in tortami kar hitro razblinile.

 

Po začetnem prestavljanju začrtanih terminov, smo po posvetu s člani društva dokončno odpovedali pomursko ligo. V sodelovanju z Zvezo društev igre pandolo Slovenije, pa vseeno dodali naš turnir za Štorkljino gnezdo na seznam štirih letošnjih turnirjev, ki bi veljali za letošnje okrnjeno državno prvenstvo (okrnjeno tako po številu turnirjev, kot tudi številu vabljenih ekip).

 

Turnir za Štorkljino gnezdo (3. letošnji pandolo turnir za točke državnega prvenstva) je bil ob upoštevanju preventivnih in zaščitnih ukrepov, ter usmeritev NIJZ, odigran prejšnjo soboto ob Bukovniškem jezeru. Turnirja se je udeležilo 5 ekip, med njimi dve prekmurski; reprezentanca društva in ekipa Puranji Čunder iz Murske Sobote, ki je zadnja leta serijski zmagovalec lige. 

 

Ob izostanku rednih treningov, odpovedi lige in ne-tekmovanju na najvišjem državnem nivoju ter posledični neuigranosti članov, so žal domače ekipe zasedle 4. in 5. mesto (predzadnje in zadnje). Prvič pa je naš turnir osvojila sežanska Tramontana, ki je z izjemno igro v obrambi ostala neporažena. Na drugem in tretjem mestu še koprski Mazza La Panda in Panda La Mazza. Obe prvo uvrščeni ekipi se še borita za osvojitev državnega prvenstva, ki se bo zaključilo na zadnjem turnirju v Strunjanu, Prekmurski Pandolaši pa so te možnosti s slabo igro na domačem turnirju že zaigrali in jim ostaja le branjenje končnega 4. mesta. 

 

Upamo, da se vsi zdravi še zadnjič letos udarimo v Strunjanu. 

Pandolo pandolo!

 

 

Lestvica DP po 3. odigranem turnirju (3/4)

 

1. Tramontana 37

2. Mazza La Panda 33

3. Panda La Mazza 26

4. Prekmurski Pandolaši 15

5. Robe Varie 11

6. Puranji Čunder 8

7. Bela Tema 7

8. Stara Kortina 7

Oglejte si tudi