Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Štorklja bo prezimila v Kopru

Neskončna koruzna polja potrpežljivo čakajo na obiranje pridelka. Na prehodu iz julija v avgust se na začetku panonske nižine tradicionalno zgodi pandolo turnir za Štorkljino gnezdo (prehodni pokal) v organizaciji MŠD Prekmurski Pandolaši. Tokrat je turnir potekal v sklopu Bistriških dnevov, velikega vaškega praznika z celodnevnimi kulturnimi in kulinaričnimi aktivnostmi, ter kaže na odličen primer sodelovanja med društvi.
Tekmovanja se je udeležilo 10 ekip, iz vseh treh največjih središč igre pandolo v Sloveniji: Prekmurja, Primorske in Štajerske, ter seveda vedno prisotne ekipe C.I. Pola iz južne Istre. Na turnirju sta debitirali tudi letošnji visokoleteči ekipi Tramontana in GET. V prvem dnevu letošnjega vročinskega vala so pandolaši morali pokazati dobro mero vzdržljivosti in telesne pripravljenosti, tudi zato ker se je turnir zavlekel v pozne večerne ure.

S tem ko je zabava postajala vedno bolj razgreta, je tudi turnir prihajal k vrhuncu. Polfinalni boji se za domači ekipi Prekmurski Pandolaši in Puranji Čunder niso končali srečno, saj sta ekipi Mazza La Panda in Tramontana po dveh dolgih tekmah napredovali v finale. Ta je postregel z nevarno tekmo v polmraku, kjer so branilci predstavljali le tehnične ovire. Mazza La Panda je po dobrem začetku zapravila lepo prednost z napačno oceno mac, a vseeno odšla v obrambo z 2 fuorikampoma prednosti. To je Tramontana nadoknadila, a je MLP v zadnjem napadu dosegla potrebnih 41 mac in tako tretjič osvojila Štorkljino gnezdo. V malem finalu so bili boljši Puranji Čunder iz Murske Sobote, ki so premagali reprezentanco Prekmurskih pandolašev.

Razplet turnirja pomeni, da je MLP povečala prednost na vrhu lestvice, Tramontana pa je napredovala na drugo mesto. Čaka na torej zanimiv razplet prvenstva, saj se za stopničke poteguje 6 ekip.

Končna uvrstitev turnirja: 1. Mazza La Panda (12+1 točk), 2. Tramontana (10 + 1), 3. Puranji Čunder (8 + 1), 4. Prekmurski Pandolaši (7 + 1), 5. GET (6 + 0), 6. Prejkmurci (5 + 1), 7. Žiče Backup (4 + 1), 8. D.A.M.B. (3 + 1), 9. Panda La Mazza (2 + 1), 10. C.I. Pola (1 + 1).

Lestvica državnega prvenstva po 5. odigranem turnirju (5/7):

 

1. Mazza La Panda 54    

2. Tramontana  43          

3. Robe Varie    36          

4. Panda La Mazza 34    

5. Prekmurski Pandolaši 33        

6. G.E.T. 25        

7. C.I. Pola 20    

8. Žiče BackUP 16          

9. Stara Kortina 13          

10. Absolutne Vevrce    10          

11. Puranji Čunder 9     

12. Mimoza        7     

13. Prejkmurci  6            

13. Žički Sončki   6             

15. D.A.M.B.      4            

15. PGD Hrvatini  4         

17. Puvoženi Paradajzi 3            

17.  Žiče Underground 3              

19. Žijške Garačice          2            

19. Brki 2              

19. INDEstructiballs        2

 

Oglejte si tudi