Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Čistilna akcija grad Borl 2014

Čistilna akcija Borl 2014 se bo izvajala v organizaciji Društva za oživitev gradu Borl v soboto, 10.05.2014 od 8. ure naprej na gradu Borl, Dolane 1, 2282 Cirkulane. Zaradi lažje organizacije izvedbe vas prosimo, da predhodno prijavite svojo udeležbo.
Društvo za oživitev gradu Borl skupaj s sodelavci in prostovoljci že od leta 2007 enkrat letno izvaja čistilne akcije na gradu Borl. Upravni odbor Društva za oživitev gradu Borl se je z lastnikom Ministrstvom za kulturo RS uskladil glede vsebinske izvedbe čistilne akcije grad Borl 2014 z upoštevanjem varnostne situacije za same udeležence, kakor tudi fizične možnosti obsega izvedbe akcije. Zato bomo uredili najnujnejše ob vstopu v grad, kar pomeni: košnja trave, odstranitev grmičevja, odstranitev smeti ipd.

 

Akcija bo potekala prostovoljno pod vodstvom našega Društva za oživitev Gradu Borl s soglasjem Ministrstva za kulturo, ki je tudi lastnik objekta in zemljišč okrog gradu ter po navodilih Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. K sodelovanju vabimo krajane iz vaških skupnosti, člane društev, splošno širšo javnost, prostovoljce in druge organizacije in podjetja.

 

Čistilna akcija bo potekala na gradu Borl v soboto, 10.05.2014 s pričetkom in zborom udeležencev ob 8. uri. Predvidena je organizirana brezplačna malica med11. in 12. uro. Akcijo pa nameravamo zaključiti med14. in 15. uro.

 

Prosimo vas, da zaradi same organizacije in izvedbe celotne akcije najkasneje do 08.05.2014, sporočite imena udeležencev, ki se bodo udeležili akcije na telefon 795 32 00 ali na elektronski naslov: grad.borl@gmail.com.  

 

Udeleženci naj imajo osnovna zaščitna sredstva (rokavice, delovne obleke, ipd…). Pri akciji pa iščemo in potrebujemo tudi orodja kot so žage, kosilnice, lopate, grablje ipd. V primeru, da želite pomagati kot donator čistilne akcije grad Borl 2014, lahko to storite v obliki materialnih sredstev ali z denarnim nakazilom na račun DgB št.: 1010 0003 9240 957 s pripisom za čistilno akcijo 2014. Od materiala zbiramo: gorivo za kosilnice in stroje, laks, sredstva za zatiranje pleveli,  pijačo in hrano za udeležence.

 

V zameno za vaše sodelovanje bomo javnost obveščali, da sodelujete v akciji in v vseh dokumentih in sporočilih navajali ime vaše organizacije, vaške skupnosti, društva.

 

S spoštovanjem in lep pozdrav !

 

Vabilo donatorjem in prostovoljcem se nahaja tukaj
Za več informacij klikni tukaj

 

Elektronska prijava za prostovoljce se nahaja tukaj.

 

 

Oglejte si tudi