Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Martinov pohod planincev in čebelarjev 2023

Bliža se čas, ko se narava pripravlja na počitek in kot vsako leto v tem letnem času, se tudi letos bliža Martinovo, ki nekako zaključuje jesensko dela v vinogradih, na poljih... Pri nas je to praznik, še posebno zato, ker se okrog tega dne mošt spremeni v vino, to pa je dober razlog za veselje in praznovanja, pohode in druženja.

Martinovo 2016Martinovo 2016


Vabimo Vas, da se nam pridružite na Martinovem pohodu v soboto, 11. novembra 2023 ob 8:45 izpred mesarije Kokol v Dolanah.

Na letošnjemu pohodu se nam bodo pridružili čebelarji, tako da bo ta pohod, pohod planincev in čebelarjev. Skupaj nam bo še lepše. Dobrodošli tudi člani drugih društev in vsi ostali, ki želite Martinovo preživeti na pohodu z degustacijo v vinski kleti in zaključkom pri Sveti Ani. Na izhodišče se bomo vrnili po krajši poti.

Povabljenih je tudi nekaj planinskih društev, katera se redno udeležujejo naših pohodov.

Pot nas bo vodila po označeni Bračičevi poti na Gradiški hum, nato v vinsko klet, kjer bo priskrbljeno za dobro kapljico. Med potjo bo priskrbljeno za kakšno kapljico iz nahrbtnika.

Pohod bomo zaključili predvidoma med 15:00 in 16:00 uro na izhodišču.

Pot je lahka, primerna za vse generacije. Opremite se vremenu primerno, obujte primerno pohodniško obutev, priporočamo pohodniške palice. Pohod vodi vodnik PZS Vili Jurgec s sovodniki in člani čebelarskega društva Cirkulane.

Zaradi lažje organizacije, prosim, potrdite svojo udeležbo na 041 554 657 Vili Jurgec in Darka Jurgec na 041 705 262 do četrtka, 9.11.2023. Na teh številkah dobite tudi vse ostale informacije. Cena pogostitve na pohodu znaša 15 evrov.

Veselimo se srečanja z vami!
UO PD Cirkulane

(vir: planinci-cirkulane.si)

Oglejte si tudi