Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Začetek sanacije podora na gradu Borl

V  septembru 2018 se je pričela dolgo pričakovana sanacija podora pod gradom Borl. Zelo nas veseli, da so se aktivnosti premaknile v fazo izvajanja del na terenu. Celoten postopek do te faze je trajal več kot tri leta, sama obnova bo končana predvidoma do konca leta 2019. Financiranje je  v celoti zagotovljeno s strani proračuna Republike Slovenije, saj vsa dela financira Ministrstvo za infrastrukturo – Direkcija RS za infrastrukturo in Ministrstvo za kulturo RS.

Grad Borl predstavlja veliko lokalno razvojno priložnost, zato smo veseli, da so naši obiski in predstavitve, ki smo jih v preteklih štirih letih izvedli odgovornim na državni ravni, obrodili sadove. Še naprej si bomo prizadevali, da se bo revitalizacija gradu nadaljevala po začrtani poti in da bo v bližnji prihodnosti spet možno uporabljati varne predele gradu. Na tak način se bo lahko tudi pričelo z razvojem inovativnih poslovnih modelov njegovega upravljanja, s čemer bodo Borlu in širši okolici ponujene številne nove razvojne priložnosti.

Pri revitalizaciji gradu Borl pričakujemo v prihodnje velik angažma Občine Cirkulane, v kateri se nahaja ta pomemben kulturni spomenik. V strateške dokumente občine bo potrebno ustrezno umestiti  Borl kot razvojno prioriteto za Haloze, saj se bodo le tako lahko  uspešno razvijali in povezovali turistični in drugi potenciali na območju. Ob ustanavljanju interesne zveze haloških občin bi bilo potrebno v program zveze aktivno umestiti grad Borl in morebiti razmišljati tudi o sedežu omenjene zveze na Borlu, saj bi ob pridobivanju državnih in evropskih  razvojnih sredstev za Haloze to prineslo veliko primerjalno prednost napram drugim območjem v Sloveniji in širše.

Več spremljaj na: https://cirkulane-smc.blogspot.com/ 

Oglejte si tudi