Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Glasovanje za pridobitev učnega čebelnjaka

Čebelarska Zveza Slovenije je skupaj s PRVO POKOJNINSKO DRUŽBO objavila javni razpis za čebelarska društva v okviru katerih delujejo čebelarski krožki za dobavo in postavitev učnega čebelnjaka.

Čebelarsko društvo Zavrč se je skupaj z osnovo šolo Cirkulane-Zavrč prijavilo na razpis za pridobitev učnega čebelnjaka v ZAVRČU.

Vloge se točkujejo. Točke pa prinaša tudi javno glasovanje v katerem lahko sodelujejo vsi obiskovalci spletne strani https://www.prva.si/druzbena-odgovornost/dan-prihodnosti/prvacebela-glasovanje/ v času od 1. 2. 2024 do 29. 2. 2024. Zbrani glasovi oziroma čebelice se bodo pretvorile v točke, te pa se bodo prištele številu točk, ki jih je prijavitelj dosegel na komisijskem delu razpisa.

VABIMO VAS, DA GLASUJETE ZA ČEBELARSKO DRUŠTVO ZAVRČ IN S TEM PRIPOMORETE K DOSEGANJU ČIM VEČJEGA ŠTEVILA TOČK.

Kot zanimivost se zdi na tem mestu dodati podatek iz šolske kronike, da so v završki šoli po koncu prve svetovne vojne že čebelarili in, da so čebelarske vsebine bile del učnega načrta. Imeli so tudi svoj učni čebelnjak oz. bučelnjak, kot se je temu takrat reklo. POMAGAJTE NAM OBUDITI TRADICIJO.

Mentor Edi Hojnik in somentor Ivo Zupanič


(cirkulane-zavrc.si)

Oglejte si tudi