Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

IZVRSTNI POGOJI ZA SVETLO PRIHODNOST ŽNK CERKLJE

V ponedeljek je bilo konec počitka tudi za nogometašice ŽNK Cerklje, ki bodo prezimile december in januar na 6. mestu SŽNL, varovanke trenerja Primoža Štrajharja so zbrale osem točk.

Lahko bi imele kako točko več

„Prvi del točkovno ni bil najboljši, smo pa lahko zadovoljni z napredkom, ki so ga pokazale igralke. Marsikomu smo bili trn v peti, so pa bila pri nas prisotna pričakovana nihanja. Ekipa je mlada. Vidi pa se tudi nekaj neuigranosti, saj smo ekipo sestavili poleti,“ uvodoma pove trener Štrajhar, ki še vedno obžaluje, da točkovna bera ni izdatnejša.

„Kombinatorike še nismo povsem zadeli, kot bi si to želeli. Svoje so naredile tudi kazni in kartoni, sem pa vesel, ker pri nas vlada pravi timski duh,“ nadaljuje naš sogovornik.

Nadaljevanja sezone se na Gorenjskem veselijo. „Predvsem pri sami fizični pripravljenosti imamo precej rezerv, pred nami pa ekipe, ki so premagljive. Imeli smo le malce smole, ker imamo tak žreb, da smo zaporedoma igrali z Olimpijo in Pomurkami. To sta ekipi, ki v tej sezoni odstopata. Še posebej pa Pomurje, ki je razred zase!“ dodaja trener gorenjskega prvoligaša, ki se potem zazre proti vrhu lestvice SŽNL. 

„V Pomurje delajo načrtno, mislijo na prihodnost, klub in igralke imajo jasno cilje. Dekleta se zavedajo, da je domače okolje le domače okolje. Vse so to dejansko vrnile, razen Manje Rogan, ki v Olimpiji ne daje tistega, kar bi lahko dala v dresu Pomurja,“ pa Štrajhar o tem, zakaj je letos naslov državnih prvakinj praktično že rezerviran za vodilno ekipo SŽNL.

Lucija Kos v veliko pomoč

Štarajhar se tudi nadeja, da bodo njegovo ekipo obšle poškodbe, v zadnjem času temu ni bilo tako, zato upa, da so kvoto smole za to sezono dosegli. V ekipo in klub se je vrnila Lucija Kos, ki je zbrala štiri nastope. „Lucija je dodana vrednost za našo ekipo, dejansko je s svojim znanjem in izkušnjami zlata vredna,“ je Štrajhar vesel, ker je Lucija spet v njegovi ekipi, rad pa bi, da bi za ŽNK Cerklje kdaj skupaj zaigrali sestri – da se Luciji pridruži še Evelina.

Hvaležni občini

V taboru ŽNK Cerklje so veseli in ponosni, ker jim s pomočjo in naklonjenostjo občine uspe izboljševati pogoje za delo. Zdaj bodo dobili še balon, dvorano, z umetno travo, s tem pa bodo imeli idealne pogoje za razvoj in delo. „Prepričan sem, da bo sedaj k nam želela še kaka igralka več,“ verjame Štrajhar.

Gorenjke so v 12 krogih SŽNL v tej sezoni zbrale po dve zmagi in dva remija, temu pa dodale osem porazov. Prva strelka ekipe je Simona Jelovšek (1997), ki je dosegla v 12 tekmah osem golov, sledi ji Manca Smolnikar (4).

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Telemach GMT Beltinci

Oglejte si tudi