Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Občina Cerklje na Gorenjskem bo gostila olimpijsko baklo 19. 7. 2021

Spoštovani,

potovanje Slovenske bakle se je iz Štajerske preselilo na Gorenjsko in Občina Cerklje na Gorenjskem bo gostila olimpijsko baklo v ponedeljek, 19. 7. 2021 s pričetkom ob 11.00 uri pred Osnovo šolo Davorina Jenka Cerklje.
Bakla s seboj nosi sporočila olimpijskih idealov, solidarnosti in jeklene volje, do začetka olimpijskih iger bo obiskala vseh 212 slovenskih občin, nosilo pa jo bo prek pet tisoč tekačev. Izdelana je iz recikliranega jekla v kombinaciji z lesom, njena oblika pa simbolizira trdnost, modrost, povezovanje in upanje.
Slovenska bakla je pred olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami v Tokiu na pot po državi krenila 3. maja v Bovcu, končala pa jo bo na Ravnah na Koroškem 23. julija, ko se bodo v japonski prestolnici začele olimpijske igre. Kot so zapisali na Olimpijskem komiteju Slovenije: »S prebujeno jekleno voljo in opolnomočena s pozitivno energijo vseh nosilcev bakle in njenih navijačev bo navdihovala Olimpijsko reprezentanco Slovenije Tokio 2020 v njenih predstavah in prizadevanjih za osvajanje vrhunskih dosežkov na 32. olimpijskih igrah nove dobe.«


Slovensko baklo bo slovesno sprejel župan, sodelovala pa bosta tudi častna ambasadorka, biatlonka TADEJA BRANKOVIČ, častni ambasador BOJAN GLOBOČNIK in častni ambasador parašportnik EMIL MURI.

Baklo bodo slovesno ponesli po Cerkljah častni ambasadorji, članice in člani društev ter drugi predstavniki (Atletski klub Cerklje, Športno društvo Krvavec, Nogometni klub Velesovo, Ženski nogometni klub Cerklje, Rokometni klub Cerklje, predstavniki Osnovne šole Davorina Jenka Cerklje in učenci, Društvo upokojencev Cerklje in Športno društvo Lipa Cerklje, otroci vrtca Murenčki).

Oglejte si tudi