Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

JASLICE OB POTI IZ POŽENIKA NA ŠENTURŠKO GORO

JASLICE OB POTI IZ POŽENIKA NA ŠENTURŠKO GORO 

 

Z bližajočim se božičem prihaja tudi poseben jubilej, saj mineva že neverjetnih 800 let, odkar je sv. Frančišek Asiški prvič postavil jaslice v italijanskem kraju Greccio. Ta lepa tradicija je globoko zakoreninjena v naši kulturi in vsako leto prinaša toplino praznične sezone.

 

Tudi na poti iz Poženika na Šenturško Goro se že pripravljajo na postavitev letošnjih jaslic. V lanskem letu se je število jaslic več kot podvojilo, doseženo je bilo kar 72 postavitev. V želji, da bi bila letošnja številka še lepša, vabimo vse, ki čutijo veselje ob postavljanju jaslic, da si vzamejo čas in se pridružijo ustvarjalnemu duhu. Cilj je, da se jaslice ne le lepo zlijejo z okoljem, ampak tudi spoštujejo naravo in jo ohranjajo nedotaknjeno.

 

Za tiste, ki bi želeli sodelovati, je na voljo enotna tablica z imenom in krajem bivanja postavljavca, dodatne informacije pa lahko dobite na telefonski številki 051 323 718 (Mira) - pokličite do 20. decembra. Jaslice se bodo postavljale v tednu pred Božičem, do 24. 12. 2023. Novi postavljalci si lahko prostor izberete sami. Organizatorji si prizadevajo doseči številko, ki vključuje tri števke, in verjamejo, da lahko skupaj to dosežemo.

Jaslice bodo na ogled od božičnega dne do sredine januarja.

Vabljeni, da skupaj ustvarimo praznično vzdušje, ki bo ogrela srca vseh generacij.

Oglejte si tudi