Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Župan Franc Čebulj sprejel duhovnike

V petek, 24. januarja je župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj na Domačiji Vodnik v Adergasu na tradicionalnem ponovoletnem srečanju sprejel duhovnike župnij Velesovo in Cerklje, ki delujeta na območju Občine Cerklje na Gorenjskem. Tradicionalno srečanje z duhovniki je vsako leto priložnost za pogovor o sodelovanju in skupnem cilju – ljudem v cerkljanski občini zagotavljati čim bolj kakovostno življenje. Srečanja so se udeležili župnika Slavko Kalan (Župnija Velesovo) in mag. Jernej Marenk (Župnija Cerklje), prelat Stanislav Zidar (Lahovče) in duhovni pomočnik v Zalogu pri Cerkljah mag. Anton Česen. Župnija Šenturška Gora je bila s prvim januarjem 2020 pridružena Župniji Cerklje. Svoj pogled na sodelovanje in utrip v preteklem letu pa so strnili vsi prisotni. Župan Franc Čebulj je uvodoma predstavil delo občinske uprave v preteklem letu ter se duhovnikom zahvalil za njihovo pastoralno poslanstvo in dobro sodelovanje, potem pa besedo prepustim gostom, saj je bilo srečanje prijetna priložnost za pogovor in vprašanja. Izmenjali so si mnenja ter predstavili predloge za sodelovanje in načrte za prihodnje.

V imenu duhovnikov se je županu za sprejem, razumevanje in podporo ter dobro medsebojno sodelovanjem pa tudi za finančno pomoč pri vzdrževanju sakralnih objektov in spomenikov zgodovinske kulturne dediščine zahvalil cerkljanski župnik mag. Jernej Marenk.

Tradicionalnega srečanja so se udeležili (od leve proti desni)  Slavko Kalan ( Župnija Velesovo),  mag. Anton Česen, ( duhovni pomočnik v Zalogu),  župan Franc Čebulj, mag. Jernej Marenk ( Župnija Cerklje) in  prelat Stanislav Zidar ( Lahovče)

Cerklje, 26.1.2020

Besedilo in foto Janez Kuhar, Cesta Janeza Bobnarja 5, 4207 Cerklje,  gsm 040 297 936

Oglejte si tudi