Oceni objavo

Urban Remic ima z 200 metri najdaljši polet med skakalci iz Občine Cerklje

Urban Remic iz Vašce, sicer član Smučarskega skakalnega kluba Triglav Kranj, je letos skakal kot predskakalec tudi na svetovnem prvenstvu v Planici v smučarskih poletih in v sredo, na preizkusu letalnice poletel kar 200 metrov. Danes je Urban zaposlen v podjetju Slatnar v Cerkljah, kjer imajo razvoj smuči, okovja in montažo.

To je najdaljši polet, ki ga je dosegel eden od  smučarskih skakalcev iz Občine Cerklje. Kot predskakalec še vedno skače v Sloveniji,  Avstriji, Nemčiji in Švici. Povedal je, da redno ne trenira, skače pa kot predskakalec. Aktivno pa skače za Smučarski klub Triglav Kranj njegov 17-letni brat Ažbe.

Urban je začel trenirati pri 13-letih pri trenerju Anžetu Brankoviču, nato pa pri Sandiju Čimžarju. Velja pa pohvaliti tudi trenerja v klubu Janija Grilca, ki je za skoke navdušil veliko mladih skakalcev iz naše občine.

Peter Slatnar se je po končani športni karieri osredotočil na proizvodnjo skakalnih vezi in drugih športnih izdelkov. Danes je Slatnarjevo podjetje z eno nogo v vrhunskem športu ter dodaja Tradicija in inovativnost gresta z roko v roki.

Na sliki Urban Remic, ki je kot prvi skakalec iz Občine Cerklje poletel 200 metrov daleč.

Besedilo in foto Janez Kuhar, Cerklje, 2.7.2023

Oglejte si tudi