Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Stanovalci Doma Taber v Šmartnem so izdelovali butarice

V pritličju Doma starejših Taber v Šmartnem pri Cerkljah sta v četrtek, 21. marca, dopoldne, tik pred cvetno nedeljo, Ivan Kropivnik in Darinka Kralj,  člana likovne sekcije pri Društvu upokojencev Cerklje prikazala stanovalcem doma izdelovanje velikonočnih šopkov in butaric na način, kot so jih izdelovali nekoč pod Krvavcem. Izdelali so zelo lepe butarice. Zanimanje med stanovalci doma je bilo letos nad pričakovanji, saj se jih je 48 vključilo v izdelovanje butaric in velikonočnih šopkov. Med izdelovalci butaric je bila tudi stanovalka doma Slavica Gartner, ki bo čez mesec dni dopolnila 102 leti. Vsak, ki si je želel butarice ali velikonočnega šopka, ga je lahko vzel s seboj.  Koordinacijo pri izdelavi butaric in zelenja pa je imela Nataša Lavtižar iz Doma Taber.

Prostovoljec Ivan Kropivnik je za izdelavo butaric pripravil leskove enoletne palice, za povezovanje beko, za okrasitev pa bršljan, pušpan, lovorikovec, rožmarin in oljko Darinka Kralj pa je dodala še pisane trakove in okoli sto cvetov iz krep papirja, ki jih je izdelala sama.  Oljčne vejice je prinesel Ivan Kropivnik.

Sveto mašo,  blagoslov butaric in zelenja bo imel v Domu Taber v petek, 22. marca velesovski župnik Slavko Kalan. Prisotne je pozdravila tudi direktorica Doma Taber Martina Martinčič.

Besedilo in foto Janez Kuhar, Cerklje, 21.3.2024

Oglejte si tudi