Logo MojaObčina.si

Cerklje na Gorenjskem

DANES
19°C
6°C
JUTRI
18°C
8°C
811

Razbremenili pogovori po telefonu

Pozdravljeni,
ker smo se vsi skupaj znašli v obdobju, ki je s svojo negotovostjo izjemno neprijazno za marsikoga, Zdravstveni dom Kranj obvešča o vzpostavitvi telefonskih linij v Centru za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kranj, ki so odprte za vse prebivalce.
Vzpostavili so možnost telefonskih razbremenilnih pogovorov za vse, ki so se zaradi ukrepov ob razglašeni epidemiji znašli v duševni stiski – so pretirano zaskrbljeni, tesnobni, doživljajo več napetosti doma ali so v stiski zaradi osamljenosti v času izolacije. Namen telefonskega svetovanja je nudenje osnovne psihološke podpore prebivalcem v lokalni skupnosti v času epidemitje. Telefonska podpora se odvija v obliki razbremenilnih pogovorov, ni pa namenjena poglobljeni (psihoterapevtski ali psihiatrični) obravnavi. Svetovalci na telefonu so psihologi ali drugi ustrezno usposobljeni zdravstveni (so)delavci, z delovnimi izkušnjami na področju duševnega zdravja.
Več informacij glede psihosocialne pomoči je na voljo tudi na spletni strani Zdravstvenega doma Kranj oziroma na spletni strani koordinatorja mreže telefonskih svetovalcev, tj. Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Hkrati bi vas radi obvestili, da smo v teh dneh aktivni tudi na družabnih omrežjih – na Facebook strani Centra za krepitev zdravja strokovnjaki (kineziologi in fizioterapevti) redno objavljajo vadbe, ki so namenjene širokemu krogu ljudi, hkrati pa imamo kar nekaj psiholoških vsebin, ki so namenjene vsem prebivalcem za razbremenitev in sprostitev.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi