Oceni objavo

Pokal prvič osvojili balinarji Cerkelj

Balinarska sekcija pri Društvu upokojencev Cerklje deluje že dvajset let, zadnjih pet leta pa jo uspešno vodi Vinko Janežič. Sekcija šteje dvajset aktivnih članov. Pred dnevi se je končalo tekmovanje v Veteranski ligi v balinanju devetih občin, kjer je ekipa Cerkelj zasedla prvo mesto v B skupini ter se  jeseni seli v A skupino. Zaključno tekmovanje je bilo letos  na balinišču v Mengšu, kjer je ekipa  balinarjev Cerkelj za prvo mesto prejela pokal v trajno last, tekmovalci pa zlate medalje. Kot je povedal vodja Balinarske sekcije  Društva upokojencev Cerklje Vinko Janežič, so se balinarji prvič uvrstili v prvo skupino. Tekmovalno ekipo so sestavljali vodja Vinko Janežič, namestnik Marjan Bernard, Dragi Romšak, Franc Jankovič, Jože Slemc, Jože Špenko, Janez Marko, Marjan in Stane Pirc ter Jože Kern.

Na tekmovanju Sever-jug, ki je potekalo v ponedeljek 26. junija, je sodelovalo 10 članov balinarske sekcije. Zmagala je ekipa Juga, za katero so tekmovali Vinko Janežič, Stane Pirc, Janez Marko, Marjan Pirc, in Jože Špenko. Najboljši so prejeli zlate medalje, balinarji ekipe Sever  pa srebrne medalje. Pokal za Naj bližalca je osvojil Marjan Pirc.

DSCN 6482 Pokal za skupno zmago v B skupini je vodji ekipe Cerkelj  Vinku Janežiču izročila Marta Hočevar, predsednica DU Cerklje

DSCN 6490  Zmagovalci tekmovanja Sever-Jug na balinišču v Dvorjah (v zelenih majicah)

DSCN 6488 Ekipa Severa je nastopila v rumenih majicah

Besedilo in foto Janez Kuhar, Cerklje, 27.6.2023

Oglejte si tudi