Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
13°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Pionirske košarkarske ekipe, U13, U14 in U15, športnega društva Krvavec, se bodo tudi letos udeležile mednarodnih turnirjev v Franciji

Pionirske košarkarske ekipe, U13, U14 in U15, športnega društva Krvavec, se bodo tudi letos udeležile mednarodnih turnirjev v Franciji.

Turnir imenovan Henri Seux ima že kar dolgo tradicijo, saj je bil prvič organiziran leta 1983. Pod okriljem evropske košarkarske organizacije FIBA ga organizira tamkajšnji košarkarski klub Ardres.  Letos (potekal bo od 25. do  31. maja) bo že 39. po vrsti in naša ekipa Europcar Krvavec - Midalix se ga bo udeležila devetnajstič.

Na turnir v Francijo nas je pripeljala želja po igranju košarke in druženju z evropskimi vrstniki. Košarkarski prijatelji so nas nato povabili v Anglijo in na Irsko, pa na Poljsko in v Litvo, sedaj pa še v Rusijo, Estonijo in Latvijo.

Povabili smo tudi mi njih in v Cerkljah že gostili ekipe iz Irske, Litve, Španije, Srbije, Italije, Avstrije, Hrvaške…!

Na turnirju v Ardresu bo letos sodelovalo kar 24 ekip iz različnih držav,  

Anglije, Belgije, Bolgarije, Hrvaške, Nizozemske, Francije, Irske, Litve, Luksemburga, Poljske, Romunije, Slovenije, Švice, Burkine Faso, Slonokoščene obale, Tunizije, Gvajane, Guadeloupe in Martinika.

Na omenjenem turnirju so v preteklosti zmagovale odlične ekipe nacionalna elitna ekipa ZDA, Kaunas Litva, Beograd Srbija, Dubrovnik Hrvaška. Leta 1994 in 1995 so bili zmagovalci iz Slovenije, ljubljanski klub Slovan. Najboljše uvrstiteve naše ekipe Europcar Krvavec na omenjenem turnirju pa so bile 2. mesto leta 2018, ter 2x 3. mesto leta 2003 in 2009.

Istočasno bosta na mednarodnih turnirjih v Franciji nastopili še dve naši ekipi in sicer Ambrož Krvavec v Amiensu, kjer bodo nastopale tudi ekipe iz Anglije, Belgije, Danske, Poljske, Nizozamske, Francije in Slovenije. Ter Petrofer Murnik Krvavec v Wimereuxu, kjer bodo tudi tekmovale ekipe iz Francije, Kanade, Belgije, Poljske, Anglije, Nizozemske in Slovenije.

Naši otroci so tudi sicer zelo zadovoljni z uvrstitvami in igrami na tem turnirju. Pravo doživetje jim pomeni druženje z vrstniki iz drugih delov sveta in spoznanje, da tudi sami dobro znajo angleško.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, zlasti pa staršem, sponzorjem in donatorjem, ter občanom in županu občine Cerklje, ki nas podpirate na naši športni poti.

Cerklje, 10. 5.2023

Oglejte si tudi