Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Miklavžev sejem uspel

Zavod za turizem Cerklje je v četrtek popoldne, 1. decembra 2022, v sodelovanju z Občino Cerklje na Gorenjskem, organiziral tradicionalni Miklavžev sejem pred Petrovčevo hišo v Cerkljah.

V oblačnem in rahlo deževnem vremenu je svoje proizvode in izdelke ponudilo številnim kupcem deset lokalnih ponudnikov, največ iz Občine Cerklje. Dogajanje na sejmu so popestrili ljudski godci, člani DU Cerklje, Cerkljanski gavnarji. Ponudniki so obiskovalcem tudi ponudili domače dobrote, kupili pa so lahko darila za bližajoče se praznike.

Društvo kmečkih in podeželjskih žena Cerklje - Šenčur, ki ga uspešno vodi Andreja Bogataj,  je ponudilo številne izdelke, od peciva,  več vrst svežega doma pečenega kruha, kmečke pridelke, kot so čebula, česen, domači orehi in druge. Čebelar Franc Strupi iz Spodnjega Brnika je obiskovalce razveseljeval z medom, cvetnim prahom in še posebej z akacijevim in cvetličnim medom. Precejšnje zanimanje je bilo za izdelke iz kozjega in kravjega mleka Kmetije Pr Benk iz Poženika, Kmetija Prosen iz Cerkljanske Dobrave pa je ponudila različne vrste piškotov, domače široke in jušne rezance ter testenine, obiskovalci pa so kupovali tudi druge proizvode, med njimi kvalitetne torbice, copate, kvačkane izdelke in Andreja Knific domača peciva in sladice. Picerija Pod Jenkovo lipo iz Dvorij pa je poskrbela za tople napitke. Miklavžev sejem si je ogledal tudi cerkljanski župan Franc Čebulj, ter številni podjetniki in obrtniki.  Da je vse na sejmu potekalo po programu, pa so poskrbele direktorica Zavoda za turizem Cerklje Mojca Pačnik s sodelavkami na sejmu Emo Florjančič, Majo Penko in Andrejo Knific. Besedilo in foto: Janez Kuhar,  1.12.2022.

Oglejte si tudi