Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Krvavški vodovod ima uporabno dovoljenje

Občina Cerklje na Gorenjskem, ki je nosilna občina projekta Oskrba s pitno vodo na območju Zgornje Save – 1. sklop, je pridobila uporabno dovoljenje za novo zgrajen krvavški vodovod. 
Gradnja v sklopu projekta se je pričela sredi leta 2020 in je bila v začetku letošnjega leta v celoti zaključena. Zgradili so sodobno vodovodno omrežje, ki obsega novo vodno zajetje pod Krvavcem, nov cevovodni sistem v dolžini preko 24 tisoč metrov, nov objekt za pripravo pitne vode z ultrafiltracijo, nov vodohran Taber in 10 novih vodovodnih vozlišč. Sodoben objekt za čiščenje vode z ultrafiltracijo je že od konca lanskega leta v poskusnem obratovanju.
Projekt izgradnje novega krvavškega vodovoda poleg občin sofinancirata Evropska unija iz Kohezijskega sklada in Republika Slovenija. Velika infrastrukturna naložba v zagotavljanje dolgoročno zanesljive in varne oskrbe s čisto pitno vodo prinaša mnogo dobrega številnim prebivalcem sodelujočih občin. Njeni učinki na višjo kakovost življenja in gospodarski razvoj območja bodo segli daleč v prihodnost.

Oglejte si tudi