Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
13°C
JUTRI
31°C
16°C
Oceni objavo

Hodim, da pomagam

Veliko zaslug za uspešno izvedbo letošnje 12. dobrodelne prireditve  Hodim, da pomagam v Dvorjah pri Cerkljah,  imata prof. dr. Mitja Košnik in predsednik Lions kluba Brnik Jani Zupan.

Humanitarno društvo Lions klub Brnik je Pod Jenkovo lipo v Dvorjah pri Cerkljah na Gorenjskem organiziralo v soboto, 18. maja v dvanajsto dobrodelno druženje Hodim, da pomagam, s katero so zbirali sredstva za rehabilitacijo otrok s cerebralno paralizo, za učence s posebnimi potrebami Osnovne šole Helene Puhar v Kranju ter za pomoč otrokom z avtizmom.

Pred začetkom pohoda je zbrane nagovoril  predsednik Lions kluba Brnik  Jani Zupan in vsem zaželel dobro počutje pod Krvavcem, ter dejal, poskušamo pomagati tistim, ki so pomoči potrebni. Med gosti so bile tudi Karmen Vidmar, predsednica Gorenjske cone Lions klubov in predstavnice sosednjih gorenjskih  Lions klubov.

Veliko zaslug za uspešno izvedbo letošnje 12. dobrodelne prireditve imata prof. dr. Mitja Košnik in predsednik Lions kluba Brnik Jani Zupan.  Pohod je bil namenjen vsem generacijam, saj so se pohodniki s starta v Dvorjah lahko podali po treh različno dolgih poteh, in sicer na dva kilometra dolgo pot do gradu Strmol, kjer so pripravili iskanje zaklada ali na šest kilometrov dolg rekreativni pohod prek polja do Adergasa in po gozdni poti nazaj do ribnika Češnjevek in mimo gradu Strmol v Dvorje ter na planinski 10 kilometrski pohod do Štefanje Gore.

Pohodov se je udeležilo 200 ljudi, tudi iz Ljubljane, ter družina iz Beograda. Po končanem pohodu je vse čakala topla malica, sodelovali so lahko tudi na srečelovu in v dobrodelnih družabnih igrah. Za  zelo uspešno izvedbo prireditve se je  vsem zahvalil Janez Cuderman, ravnatelj osnovne šole Helene Puhar iz Kranja. »Vsem iskrena hvala za pomoč in donatorstvo«

Športna gostja je bila letos biatlonka Anamarija Lampič, ki je pozdravila vse pohodnike, zlasti najmlajše.  V pogovoru z Laro Urankar, ki je dobro vodila program, je Anamarija povedala, da se začenjajo  prve ekipne  priprave.

Med udeleženci  pohoda na dva kilometra je bila tudi 12-letna Brina Slivniker iz Vaš pri Medvodah, ki so jo na pohod pripeljali starši. Po uspešni operaciji leta 2016 v Ameriki in   uspešnem nadaljnjem zdravljenju v Ameriki,  gre vsako leto na kontrolni zdravniški pregled  v Ameriko.  Starša oče Luka in mami Špela sta  nadvse hvaležna za vso pomoč, dobrim ljudem in podjetjem za donatorstva, da je Brina shodila, uporablja pa še bergle in tudi invalidski voziček. Brina je  del poti šla peš do Gradu Strmol, za kar je požela veliko simpatij številnih pohodnikov. 

Janez Cetin  iz Škofljice je v Dvorje in za udeležence pohoda na dva kilometra do Gradu Strmol pripeljal pava Tončka, ki je bil v soboto prvič na prostem na prireditvi med veliko ljudmi ter južnoameriškega nanduja Nandeta,  Otroci so radi objemali živali, poskrbeli pa so tudi za brezalkoholne napitke.

Besedilo in foto Janez Kuhar, Cerklje, 19.5.2024

Oglejte si tudi