Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Gorenjska.bike - Gorenjski sistem izposoje koles sedaj tudi v Cerkljah na Gorenjskem

Skozi projekte lokalne akcijske skupine (LAS) Gorenjska košarica je Občina Cerklje na Gorenjskem dosegla lepe cilje na področju strategije trajnostnega razvoja.

Do sedaj je uspešno zaključila že tri projekte, ki so bili sofinancirani iz EKSRP sklada in sicer:

Projekt Zelene rešitve

Projekt Medgeneracijski center

Projekt E - nostavno na kolo

Za še večji dvig kvalitete razvoja na podeželju, pa se je Občina Cerklje na Gorenjskem oktobra 2020 pridružila projektu Kolesarska veriga na podeželju in pred kratkim v mesecu septembru 2022 prejela po dve novi postaji za avtomatizirano izposojo koles, ki se nahajata

  • na parkirišču zraven stavbe Turistično informativnega centra Cerklje ter
  • na parkirišču pri Nogometnem centru v Velesovem.

Sistem za avtomatizirano izposojo koles na območju Gorenjske regije se imenuje Gorenjska Bike in je enotna storitev, ki jo zagotavlja več občin – Radovljica, Tržič, Naklo, Jesenice, Kranj in sedaj tudi Cerklje na Gorenjskem. S to storitvijo se omogoči javni samopostrežni dostop do koles.

S pridružitvijo h gorenjskemu sistemu za izposojo koles je Občina Cerklje prispevala k ohranjanju in varstvu okolja ter hkrati poskrbela za večjo prepoznavnost kolesarskih poti na območju LAS, tako z vidika podjetniške priložnosti in inovativne turistične ponudbe.

Avtomatiziran sistem za izposojo koles – bike sharing system vas postopkovno vodi ob prevzemu kolesa, navodila pa si lahko preberete tudi na povezavi https://www.gorenjska.bike/o-storitvi/navodila-za-uporabnike.

Oglejte si tudi