Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Cerkljanska tržnica je bila dobro založena

Pred osnovno šolo Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem  je soboto, 18. maja 2024 Zavod za turizem Cerklje, ki ga  uspešno vodi direktorica Polona Šafner,  ob podpori Občine Cerklje  pripravil Cerkljansko tržnico z dvanajstimi stojnicami. Predstavili so se tudi člani Kulturnega društva  Folklora Cerklje in Godba Cerklje.

Na Cerkljanski tržnici  so bili na voljo kakovostni pridelki iz lokalnega okolja – od lokalno pridelanih mlečnih in mesnih izdelkov, medu,  pa vse do domačega kruha in pekovskega peciva. Nakupovali in izbirali so kupci lahko na stojnicah   Piščančjereje Galjot iz Lahovč, s piščančjo posebno salamo z zelenjavo, mesnim sirom, pašteto, svežimi prepeličjimi in kokošjimi  jajci ter rezanci.  Čebelar Franci Strupi iz Spodnjega Brnika  je obiskovalce razveseljeval z medom, cvetim prahom in cvetličnim  medom, Čebelarstvo Pr Špan pa je ponujal več vrst medu, liofilizirano sadje in mešanice z medom,  na voljo pa so bili tudi izdelki iz suhe robe  Branko Gorše iz Ribnice,  Čebelarstvo  Jelenc pa je ponudil različne vrste medu in medene izdelke. Predstavili so se tudi obrtniki Šivarija Marija, Marija Jenko iz Zgornjega Brnika z unikatnimi otroškimi oblačili in  za odrasle,  Elvira Kralj z  kvačkanimi in klekljanimi izdelki. Obiskovalcem so bili na voljo tudi  unikatni keramični izdelki obrtnikov Unikati Nati in sicer unikatni keramični izdelki, skodelice in lončki, Domače čarovnije:  ročno izdelane lutke iz recikliranih materialov, umetniške slike, in glineni lončki. Predstavil se je s svojo ponudbo tudi  EA Šport, ter LOMM s copati in natikači,  Kmetija Mokar, Tilen Zajec iz  Valburge pa je ponudil  sadike, semena, organska gnojila in odganjalce škodljivcev. Tokrat so prvič organizirali izmenjavo sadik in semen, ki je naletela na zelo dober odziv. Semena domačih sort fižola, paradižnika, maslene buče, melon in drugega sadja ter zelenjave so zamenjale lastnika.

Na tržnici pred šolo pa sta se predstavili Godba Cerklje in Kulturno društvo Folklora Cerklje, ki so zaplesali V Cerkljah je pa tako in Birtovško, navdušili pa so tudi  Cerkljanski gavnarji.

Besedilo in foto Janez Kuhar, Cerklje, 19.5.2024

Oglejte si tudi