Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
7°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

pOSTANIMO ZDRAVI

V torek, 8.novembra 2022 je bilo po 3 letih spet predavanje pOSTANIMO ZDRAVI v organizaciji Društva 9 korakov. Gostili so nas v hotelu Aqua Roma Rimske Toplice. 


Najprej nam je Dr.Sc. Zlatko Šafarič razložil, da se je vsak od nas rodil zdrav in srečen, skozi življenje pa ljudje in dogodki pustijo svoj vtis, nekateri so lepi, nekateri pa zelo boleči. Vsak od nas skozi življenje doseže svojo stopnjo vitalnosti in modrosti, na žalost pa okolje običajno veliko več pričakuje, kot marsikdo dejansko zmore. Že v šoli so pričakovanja sistema in staršev največkrat prevelika, zato že najstniki zapadejo v hude krize. Soočanja s svojimi čustvi in občutki pa v šolah na žalost ne naučijo.
Opomnil nas je, naj svojih čustev ne zadržujemo, saj neizražena čustva povzročajo lažja pa tudi zelo težka obolenja. Veliko lažje je sprostiti čustva in občutke, kot pa zdravili obolelo telo! 

Poudaril je tudi valovanje energije v odnosih - ljubeč odnos do sebe nas krepi in vzpodbuja; spoštovanje in razumevanje v družini ustvarja harmonijo in je res dober zgled otrokom; naš odnos do sodelavcev in naš odziv na moteče situacije lahko povzročijo še večji stres ali pa situacijo umirimo in razrešimo.

Zlatko Šafarič nas je samo spomnil, kar globoko v sebi vsi vemo..... a se je med vsem obveznostmi nekam skrilo... svojih čustev ne priznamo ali jih nekontrolirano izrazimo, svoje občutke pa smo skrili nekam v globino. 

Samo čisto srce in mirna vest zdravita, ustvarjata srečno in ljubeče okolje!

Hvala osebju hotela Aqua Roma za gostoljubje,  hvala vsem udeležencem, v prvih tednih leta 2023 ponovno vabljeni

Oglejte si tudi