Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Zelena shema trajnostnega turizma

Tradicionalni osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji Zeleni dan, ki je potekal 20. maja v organizaciji Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green, je zaradi epidemije koronavirusa potekal preko spleta. STO je ob Zelenem dnevu in svetovnem dnevu čebel pripravila dogodek, na katerem so sogovorniki naslovili trajnostni razvoj slovenskega turizma skozi zanimiva dejstva, predstavili so novosti in dosežke Zelene sheme slovenskega turizma in na koncu razglasili nove nosilce certifikata Slovenia Green.

Kot je na spletni strani zapisala Slovenska turistična organizacija, so na omenjenem dogodku prvič podelili platinast znak Slovenia Green, najvišjega priznanja Zelene sheme slovenskega turizma. 

Osrednja tema letošnjega Zelenega dne je bila trajnostna gastronomija, ki je po novem vključena v nacionalni program za razvoj trajnostnega turizma. Prvi korak pridobitve znaka Green Cuisine je pristopil tudi Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, ki je trenutno še v fazi ocenjevanja. S tem je naša destinacija naredila pomemben korak in povabila ponudnike v Celju, da pristopijo k pridobivanju certifikatov Green.

S celjskega območja je letos znak Slovenia Green Cuisine pridobila restavracija Galerija okusov. Pridobila ga je na podlagi trajnostnega znaka Zeleni ključ, ki pomeni, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE, je v obrazložitvi zapisala STO.

Več o Zeleni shemi slovenskega turizma in o vključitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma si lahko preberete na  https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/zelena-shema-slovenskega-turizma/poziv2021

vir: celje.si

Oglejte si tudi