Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

V Celju v soboto kolesarski dan

V soboto, 11. junija 2022, bo na celjskem Krekovem trgu med 10. in 13. uro

Kolesarski dan s Polževo dirko, kolesarskim showroomom,

druženje z znanimi obrazi iz sveta kolesarstva in športa,

predstavitvijo ponudnikov in drugim dogajanjem.

 

Kolesarski dan je spremljevalni dogodek Celja na poti do 17. junija, ko se bo v našem mestu ustavila kolesarska dirka Po Sloveniji, ter eno od aktivnosti, s katero Celje želi postati naj gostitelj dirke.

 

Stari grad Celje bo v petek, 17. junija, cilj 3. etape kolesarske dirke po Sloveniji. Letos pripravljamo veliko aktivnosti na temo promocije kolesarjenja in Celja kot aktivne destinacije za doživetja na prostem.

 

Kolesarski dan bo potekal v soboto, 11. junija 2022, na Krekovem trgu med 10. in 13. uro. Osrednji del prireditve bo polževa dirka – zabavno tekmovanje s KOLESCI. Na ta način bomo promovirali trajnostno mobilnost, zmagovalec dirke pa bo tisti kolesar, ki bo dolžino Krekovega trga prevozil najpočasneje, ne bo vozil »cik-cak« in ne bo stopil s kolesa. Drugi del dogodka bo kolesarski showroom, na katerem se bodo predstavila kolesarska društva in druge organizacije, ki se ukvarjajo s kolesarjenjem, kolesarskimi dogodki, kolesarskimi turističnimi paketi/vodenji.

 

Uvodni nagovor kolesarskega dneva bo imela podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, ki bo ob koncu pozdravnega nagovora Gregorju Steklačiču, nacionalnemu koordinatorju za kolesarjenje, predala listino o promociji varnega kolesarjenja na območju Podonavja, ki jo je podpisal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

 

Celoten dogodek bomo popestrili z druženjem z znanimi obrazi iz sveta kolesarstva oz. športa. Letos smo v Celju za ambasadorja 3.etape Žalec-Celje imenovali Toneta Tislja, ki je naš prvi »znani obraz«, ki podpira naše aktivnosti in promovira kolesarjenje v mestu Celje.

 

Na prizorišču dogodka bo glasbena kulisa (DJ) in moderator. Jure Mastnak bo v svojem humornem stilu povezoval celoten dogodek, ki je zamišljen kot športno - zabavna prireditev.

 

Program dogodka:

 

9.00                 Prihod ponudnikov na stojnice

9.30 - 10.30    Zbiranje prijav za POLŽEVO DIRKO

10.00               Uradna otvoritev dogodka, pozdravni nagovor podžupanje MOC Brede Arnšek in predaja listine o varnem kolesarjenju, pogovori s ponudniki na stojnicah, pogovor z dr. Borutom Batageljem, avtorjem razstave Celjski peloton, pogovor s Tonetom Tisljem, ambasadorjem celjske etape, in                     drugimi znanimi obrazi

10.00               Kolesarski SHOWROOM – stojnice s predstavitvijo delujočih kolesarskih klubov/društev, podjetij, ki organizirajo kolesarske izlete, promocija trajnostne mobilnosti – Smoothie bike,…

11.00 - 12.30  POLŽEVA DIRKA – demonstracijska vožnja in tekmovanje!


Oglejte si tudi