Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Odprli smo skakalnici za akrobatske skoke v vodo

V četrtek smo na Šmartinskem jezeru odprli novi skakalnici za akrobatske skoke v vodo, ki smo jih zgradili s pomočjo nepovratnih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Gre za odlično pridobitev, saj podobnih skakalnic v Sloveniji ni tako smo prepričani, da jih bodo športni klubi z veseljem uporabljali za treninge in tekmovanja. Verjamemo tudi, da bodo skakalnice prispevale k večji prepoznavnosti tega območja. Akrobatski skoki v vodo so bili kot športna disciplina nekdaj v Celju na zelo visokem nivoju, zato smo veseli, da se z novima, 17- in 25-metrskima skakalnicama, vračajo v naše kraje.K projektu smo povabili tudi invalide potapljače iz Mednarodne zveze društev IAHD Adriatic, ki so ob odprtju skrbeli za varnost skakalcev, in ranljive skupine iz vseh štirih občin z območja Lokalne akcijske skupine. Brezposelni mladi in starejši so na fotografski razstavi predstavili možnosti rekreacije na podeželju. V okviru projekta smo namreč izvedli fotografsko delavnico, ki je zelo perspektivna metoda dela z ranljivimi skupinami. 
Kmetije iz lokalnega okolja so ob odprtju ponudile svoje domače izdelke.
Mestna občina Celje je v sklopu projekta poleg skakalnic postavila trampolin, servisni objekt in tribuno za gledalce. Vrednost projekta je 235.000 evrov, od tega bomo prejeli 103.477 evrov nepovratnih sredstev Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, preostali denar pa zagotovili v občinskem proračunu.
Skakalnici s spremljajočimi objekti smo prenesli v sistem upravljanja z javnimi objekti  koncesionarju, podjetju ZPO Celje, d. o. o.

Tudi v prihodnost se bo območje Šmartinskega jezera razvijalo naprej. V sklopu izvajanja rednih vzdrževalnih del še letos načrtujemo sanacijo dela cestnega odseka, ki vodi do čolnarne Muzelj. V načrtu imamo nadaljevanje izgradnje pešpoti ob Šmartinskem jezeru, projektna dokumentacija je že v izdelavi. 
V izdelavi je tudi projektna dokumentacija za ureditev obstoječega parkirišča pod pregrado, ki bo namenjeno parkiranju osebnih vozil, avtobusov in avtodomov. S parkirišča bo urejena ločena pot za dostop do navezovalne ceste do gostinskega objekta Brkati som. Načrtujemo tudi izgradnjo kanalizacije. Ko bomo pridobili vsa zemljišča, bomo začeli z deli.
Na območju okoli pristana želimo postaviti pomole za izplutje kajakov, kanujev, supov ter pomol, ki bi omogočal privez manjšim turističnim plovilom na elektro pogon. V načrtu imamo tudi wake vlečnico za smučanje v vodi, za kar smo že pridobili vodno soglasje.

Oglejte si tudi