Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
16°C
11°C
JUTRI
18°C
10°C
5588

Mesec športa v knežjem mestu 2021 že skoraj na polovici, udeležba odlična

Mesec športa v Celju, ki se je začel 29. avgusta s pohodom okrog Šmartinskega jezera, se približuje polovici načrtovanega programa. »Udeležba na mesecu športa je nepričakovano visoka, to gre verjetno pripisati  omejevanju gibanja v času epidemije,  zdaj pa si mnogi želijo druženja ob vodeni vadbi. Po programih izstopajo družabni plesi, pilates, dinamična joga in konjeništvo«, je povedal mag. Hasan Ibrić, vodja projekta Meseca športa in sekretar Športne zveze Celje. V okviru Meseca športa je na voljo 24 brezplačnih programov in 4 rekreativno-promocijski programi. 
Včeraj popoldan ob 16. uri je bil eden od vrhuncev Meseca športa, tradicionalni, že 45. Tek ob Savinji, v različnih kategorijah in na različnih razdaljah. Osrednji tek na 5,8 kilometra se je začel ob 17.30.
Več na https://www.facebook.com/mesecsporta/photos/a.177457603083549/1079190239576943/.
Sicer pa se je po začetnem dogodku na Šmartinskem jezeru Mesec športa nadaljeval z vadbami osnov trail teka, pump track vadbo za najmlajše ter programom zdrava in vitalna hrbtenica. 
Ob torkih pridejo na svoj račun udeleženci supanja na Šmartinskem jezeru, nordijske hoje, kegljanja in balinanja. Srede so namenjene programom Fit mix, senior fit, športni rekreaciji za začetnike, vadbi sport4helath. Ob četrtkih imajo svoj dan ljubitelji družabnega plesa, dinamične joge, telovadbe za dušo in spet udeleženci supanja na Šmartinskem jezeru, petki pa so rezervirani za pilates in kajakaštvo.
Ta konec tedna bodo prišli na svoj račun tudi ljubitelji plezanja. V Plezalnem centru Celje (v telovadnici I. osnovne šole) bo namreč v soboto, 18.9.2021, udeležencem omogočeno plezanje na vrhunski plezalni steni centra, na kateri lahko hkrati pleza več kot dvajset ljudi. Na hitrostni in visoko težavnostni steni so vgrajena tudi avtomatska samovarovala, na balvanski plezalni steni pa Moon Wall (računalniška povezava z aplikacijo in izbor več tisoč vrst plezalnih smeri).
Napoved še nekaterih dogodkov v okviru Meseca športa: 
V sredo, 15.9., se bo začel program odbojke, vadba konjeništva, za katero je veliko zanimanje, bo na voljo od petka 17.9., prihodnji torek (21.9.) bo začetek programa plavanja, v sredo 22.9., pa je na sporedu spoznavanje potapljanja na celjskem bazenu Golovec. Mesec športa 2021 bomo sklenili v nedeljo 3.10. s pohodom na Šmohor. 
Za vse programe v zaprtem prostoru je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa so skupine organizirane tako, da je zadoščeno pogoju minimalne razdalje med vadečimi.

Več informacij je na voljo na spletni strani Športne zveze Celje in FB strani Mesec športa ter na telefonski številki 041 320 130.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi