Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Celje je ponosni gostitelj mladinskega evropskega rokometnega prvenstva za dekleta U-19

Z otvoritveno slovesnostjo, na kateri je podžupan Vladimir Ljubek vsem rokometašicam izrekel prisrčno dobrodošlico in veliko športne sreče, se je minuli petek zvečer v Celju začelo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19. V dvoranah Golovec in Zlatorog se bo do 18. julija pomerilo 15 najboljših evropskih reprezentanc, zato bo prvenstvo medijsko zelo odmevno. Predvideno je, da si bodo lahko ljubitelji ženskega rokometa v vseh državah udeleženkah tekme ogledali v televizijskem prenosu. Tekme naj bi si ogledalo kar 25 milijonov gledalcev, zato bo to lepa promocija za naše mesto.  
Kot je dejal podžupan Vladimir Ljubek, smo vsi,  ki imamo radi šport in cenimo športne vrednote, ta velik športni dogodek nestrpno pričakovali. Celje je namreč mesto, ki živi za šport in se lahko pohvali z urejeno športno infrastrukturo, odličnimi športniki in srčnimi navijači.
Ravno celjski rokomet je med kolektivnimi športi zelo uspešen. Letos obeležujemo 75 let rokometa v Celju in Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, ki je s svojo zgodovino in dosežki postal pomemben ambasador našega mesta. Da bi za razvoj rokometnega športa zagotovili vrhunske pogoje, smo leta 2004 zgradili dvorano Zlatorog, v kateri smo gostili številne vrhunske športne prireditve.
V preteklosti je Celje gostilo že štiri velika rokometna evropska tekmovanja. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje pa je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo  pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17.
Podžupan je Rokometni zvezi Slovenije in lokalnim organizatorjem izrekel iskreno priznanje za odlično organizacijo prvenstva, vsem rokometašicam pa je zažel uspešno tekmovanje. »Verjamem, da vam bo v Celju lepo, da se boste prepričale, da smo prijazni gostitelji in da nas boste rade obiskale tudi kdaj kasneje oziroma ob kakšni drugi priložnosti. Vabim vas, da se v prostem času sprehodite skozi naše knežje mesto in se ogledate katero od zgodovinskih, kulturnih in turističnih znamenitosti. Celje  je odprto in mladim prijazno mesto. Zlasti poleti se da tukaj doživeti veliko lepega, zato izkoristite to priložnost in ga doživite tudi po ne-športni plati!«, je še dejal podžupan Vladimir Ljubek.

Oglejte si tudi