Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Ministrstvo za okolje in prostor nadaljuje s sanacijo igrišč celjskih javnih vrtcev

Ministrstvo za okolje in prostor bo v dogovoru z Mestno občino Celje letos nadaljevalo s sanacijo onesnažene zemljine na območju igrišč celjskih javnih vrtcev in s tem pomembno prispevalo k zagotavljanju zdravega okolja naših najmlajših. Na Mestni občini Celje smo veseli, da ta pomemben projekt kljub ukrepom za zajezitev novega koronavirusa dobro napreduje in bomo tudi prihodnje ministrstvu nudili vso potrebno podporo. 
S projektom zamenjave zemljine smo na Mestni občini Celje z lastnimi sredstvi začeli leta 2017. V želji, da otrokom zagotovimo varno igro na vrtčevskih igriščih, smo najprej zamenjali zemljino na igrišču vrtca Tončke Čečeve na Hudinji, nato pa še na igrišču Vrtca Tončke Čečeve na Aljaževem hribu. Projekt je bil zahteven in kompleksen, vendar smo ga kljub temu, da smo na tem področju orali ledino, izpeljali strokovno. 
Leta 2019 je projekt prevzelo Ministrstvo za okolje in prostor, ki se je zavezalo, da bo zamenjalo zemljino na igriščih desetih javnih vrtcev in na igrišču pri Savinjskem nabrežju, ki ga uporabljajo otroci iz enote Center. Doslej je saniralo igrišča enote Ringaraja Vrtca Zarja, enote Mavrica Vrtca Anice Černejeve in enoti Mehurček ter Živ–žav Vrtca Zarja.
Po Dogovoru o sanaciji onesnažene zemljine na območju vrtcev v Mestni občini Celje, ki sta ga sklenili občina in ministrstvo februarja letos, bodo v letošnjem letu prišli na vrsto enota Center Vrtca Tončke Čečeve in pripadajoče igrišče ob Savinji, enota Luna Vrtca Anice Černejeve in enota Iskrica Vrtca Zarja.
Prihodnje leto bo Ministrstvo za okolje in prostor izvedlo sanacijo še na igriščih enote Gaberje Vrtca Tončke Čečeve, enote Sonce Vrtca Anice Černejeve in enote Čira Čara Vrtca Zarja. Projektna dokumentacija za enoti Sonce in Čira Čara bo naročena še letos.

Ocenjena vrednost izvedbe ukrepov v letošnjem letu znaša 900.000 evrov z vključenim DDV, za leto 2022 pa 600.000 evrov, prav tako z vključenim DDV. Sredstva so zagotovljena v državnem proračunu.

Oglejte si tudi