Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Podžupanja in podžupan obiskala prvošolčke

Celje, 1. september 2020 - Počitnic je konec in z današnjim dnem se začenja novo šolsko leto, ki s sabo prinaša številne obveznosti in izzive, pa tudi prijetne in nepozabne trenutke. Za prvošolke in prvošolce je prvi šolski dan pomemben in težko pričakovan korak. Na Mestni občini Celje jim želimo, da bi jim ostal v prijetnem spominu in da bi kmalu spoznali, da je šola kot drugi dom, v katerem se bodo veliko naučili in spletli nova prijateljstva. Čeprav dnevi ne bodo več tako brezskrbni kot so bili doslej, bodo učiteljice in učitelji poskrbeli, da se bodo počutili prijetno, varno in da bodo z malimi koraki pogumno stopali naprej.

Podžupanja Breda Arnšek in podžupan Vladimir Ljubek sta danes obiskala prvošolčke vseh osnovnih šol in jih ob tem dogodku, ki je pomemben tudi za njihove starše, nagovorila. Vse prvošolčke sta obdarila s knjigo Škrat Smetnjaček avtorice Vladimire Skale in ilustratorja Denisa Polanca. V razredu so otroke na šolskih klopeh  čakali tudi svinčniki in radirke. Ob tej priložnosti sta nagovorila tudi starše, ki so s svojimi otroki delili radosti prvega šolskega dne, čeprav so zaskrbljeni, kako bo zaradi širjenja novega koronavirusa in  z njim povezanih ukrepov potekalo šolsko leto, ki je pred nami.
V času epidemije se je znova pokazalo, da so starši izjemno pomembni pri vzgojno – izobraževalnem delu šole. Med tistimi, ki so danes svojega otroka prvič pospremili čez šolski prag, je kar nekaj takšnih, ki imajo poleg prvošolčka starejše otroke in so jim morali pomagali pri šolanju na daljavo. Čeprav je bilo zelo naporno, so veliko pripomogli k temu, da so otroci uspešno zaključili šolsko leto. Brez njihovega sodelovanja in pomoči učitelji tega ne bi zmogli.

Na Mestni občini Celje si  želimo, da se v novem šolskem letu ta zgodba ne bi ponovila. Vsem celjskim osnovnim šolam in vrtcem smo priskrbeli zaščitne maske, občanke in občane  pa prosimo, naj upoštevajo vsa priporočila NIJZ, pazijo na svoje zdravje in zdravje drugih ter tako pripomorejo, da bo novo šolsko leto potekalo tako, kot si vsi želimo. Voznike pozivamo, naj bodo na cesti pozorni na otroke in naj vozijo strpno in previdno.

Ne glede na to, kakšna bo epidemiološka slika v tem šolskem letu, trdno verjamemo, da bodo starši svojim otrokom z optimizmom in zaupanjem stali ob strani, jim pomagali pri učenju in spodbujali njihovo ustvarjalnost in samostojnost. Pomembno je, da se bodo otroci počutili varne in da jim nove šolske zadolžitve ne bodo predstavljajo bremena, ampak priložnost, da z veseljem odkrivajo nova znanja.

Ravnateljice, ravnatelji, učiteljice in učitelji so v minulem šolskem letu dokazali, da svoje pomembno poslanstvo opravljajo s srcem in z veliko mero odgovornosti. Šolanje na daljavo jih je postavilo pred mnoge izzive, s katerimi so se zelo dobro soočili. Opravili so izjemno delo, za kar so jim Mestna občina Celje še enkrat izreka iskreno priznanje. Verjamemo, da bodo tudi v tem šolskem letu uspešni, da se bodo znali hitro prilagajati morebitnim spremembam in da se bodo junija prihodnje leto skupaj z učenci veselili odličnih rezultatov.

Oglejte si tudi