Logo MojaObčina.si

Celje

JUTRI
14°C
10°C
TOR.
20°C
7°C
1592

Dijaki iz Španije in Nemčije na obisku pri vrstnikih z Gimnazije Lava. Sprejel jih je župan Bojan Šrot.

Gimnazija Lava te dni gosti dve skupini dijakov iz nemške in španske partnerske šole. V tem šolskem letu sicer obeležujejo 25-letnico sodelovanja s partnersko šolo Hohentwiel Gewerbeschule Singen, mesto Celje pa bo ta teden obeležilo 30 let partnerskega sodelovanja s tem nemškim mestom.
Danes so dijaki iz Singna in Esteponeja na povabilo župana Bojana Šrota obiskali Mestno občino Celje. »Vedno sem vesel obiska mladih iz drugih držav, saj to v Celje prinese neko posebno energijo. Verjamem, da tovrstne izmenjave, spoznavanje drugih kultur in navad širi obzorja in poskrbi za to, da smo odprtega duha ter da znamo sprejemati različnost,« je med drugim povedal župan.
O sodelovanju Gimnazije Lava s partnerskima šolama:1. MEDNARODNA IZMENJAVA S PARTNERSKO ŠOLO IZ NEMČIJE
V 25-ih letih je v izmenjavi sodelovalo okoli 700 dijakov. Trenutno so tukaj na obisku dijaki iz Nemčije, spomladi 2020 pa naši dijaki odhajajo na izmenjavo v Singen.
2. ERASMUS+ S PARTNERSKO ŠOLO IZ ŠPANIJE (kick off meeting v Celju)
V prejšnjem šolskem letu je Gimnazija Lava začela sodelovanje s šolo IES MAR DE ALBORAN iz obmorske Estepone. S šolo sodelujejo v okviru projekta Erasmus+ in v Celju orjejo ledino s projektom KA229, kjer se šole učijo od šol. Do 2. 10. bodo imeli na Gimnaziji Lava delovno srečanje projektnih timov z obeh šol (8 učiteljev).
11 dijakov Gimnazije Lava je mentorjev 11 dijakom španske šole z delavnicami iz robotike.
3. MEDNARODNA IZMENJAVA DIJAKOV V CELJU S PARTNERSKO ŠOLO IZ ŠPANIJE
11 dijakov Gimnazije Lava se je mednarodne izmenjave udeležilo konec meseca maja, Španski dijaki pa obisk vračajo v teh dneh.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi