Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Slovenska zbiralna akcija papirja za dober namen

Do petka z namenom, da tudi letos socialno šibkim omogočimo lepe praznike, pod okriljem Life Learning Academije in 10-ih prostovoljcev in prostovoljk poteka Slovenska zbiralna akcija starega papirja za dober namen. 
PREJEMNIK POTREBŠČIN 
Zbrana sredstva bodo namenjena ZPM Moste  za socialno šibke družine.
ZPM Lj. Moste-Polje že 67 let skrbi za enake možnosti in zdrav psihofizični razvoj otrok in mladostnikov. Kot nepridobitna in humanitarna organizacija deluje v javno korist in nudi finančno, materialno ter psihosocialno, svetovalno in pravno pomoč za podporo družinam. Kljub neštetim izkušnjam in nenehnim prizadevanjem se znajdejo v situaciji, ko družinam ali posameznikom, ki potrebujejo pomoč le te ne morejo ponuditi v takšni meri, ki bi jo družina ali posameznik potrebovala.  Najbolj pogrešana živila so tista, ki so namenjena otrokom s posebno dietno prehrano, na katera bo v akciji poseben poudarek. 
Akcija  poteka do 18.12.2020 na različnih lokacijah po Sloveniji.  
GENERALNI POKROVITELJ LOGISTIKE IN ODKUPA
Za odkup papirja in dostavo zabojnikov na različne lokacije je akcijo podprlo podjetje DINOS d.o.o., ki z lastnimi zabojniki, tovornimi vozili in razvejano mrežo zbirnih centrov po Sloveniji, zagotavlja najkrajšo odzivnost. S svojimi predelovalnimi kapacitetami pa bo DINOS, zbrani papir pripravil za ponovno uporabo v papirni industriji.
EKIPA PROSTOVOLJCEV
Ekipa 10-ih prostovoljcev, ki delujejo kot koordinatori  se je uspela dogovoriti  z občinami, društvi, podjetji in drugimi institucijami za pomoč pri zbiranju, da bo polnjenje zabojnikov potekalo v skladu s pričakovanji namena akcije.

Oglejte si tudi